Informer

19:28 Ljubav i zdravlje 0

Informer | 15. 05. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Piletina sa slaninom uz sos od jogurta

Piletinu "začinite" slaninom i uz sos od jogurta dobićete ukusan ručak

Sastojci:

500 g pilećih prsa
kašičica žutog šećera
pet tankih šnita slanine
manji krastavac
kašičica čilija
100 ml grčkog jogurta
dve kašičice majoneza
kašičica limunovog soka
vlašac, beli luk, so, biber
Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Pomešajte čili, žuti šećer i so. Piletinu isecite na pet manjih komada, pa je natrljajte tom mešavinom začina. Rasporedite je u posudu za pečenje i umotajte svaki komad u omotač od slanine. Pecite na 200 stepeni oko deset minuta sa svake strane. Dok se piletina peče, pripremite sos od jogurta. Naseckajte krastavac na sitno ili ga narendajte u jogurt. Dodajte majonez, sok od limuna, vlašac, usitnjeni beli luk i biber. Služite uz vruću piletinu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]