• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

21.05.2018

18:07

ZDRAV POČETAK DANA: 4 ideje za savršen doručak!

Ljubav

ZDRAV POČETAK DANA: 4 ideje za savršen doručak!

Podeli vest

Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu, koji bi trebalo da bude zdrav, i da vas dugo drži sitim

Predlažemo vam nekoliko opcija za zdrav, ukusan i jednostavan doručak: 
Ovsena kaša 


Ovsenu kašu je najbolje pripremiti noć ranije, i ostaviti u frižideru. Ovaj doručak je prava "proteinska bomba", sa kojom možete da kombinujete mnogo namirnica. U činiju sipajte šoljicu ovsenih pahuljica, mleka, dve kašike jogurta i bademe. Ujutro možete da dodate i sveže voće. Ovakav doručak će vam dati energiju za ceo dan. 

Pixabay

Proteinske palačinke 

Proteinske palačinke možete da napravite od ovsenih pahuljica, posnog sira, proteina surutke i belanaca. Prave se isto kao klasične palačinke, a možete da ih jedete sa bilo kakvim punjenjem. Probajte verziju sa pasiranim borovnicama ili bademovim/kikiriki puterom i bananama. 
Fritata 


Ovaj doručak je sličan klasičnom omletu, ali se sastojci (povrće po želji, sir) mešaju sa umućenim jajima, pa se onda zajedno peku. Jajima dodajte beli luk, maslinovo ulje i usitnjeno povrće i na kraju sve prekrijte sirom i zapecite u rerni, piše Index.  

Pixabay

Tost sa avokadom 

Iako je skupa, ova namirnica je izuzetno kvalitetna. Bogata je kalijumom i magnezijumom koji doprinose smanjenju krvnog pritiska, piše Self.com. Možete, na primer, da oljuštite i zgnječite avokado, dodate malo soli, bibera i kašičicu soka od limuna i nanesete ovaj namaz na tost. Ili možete da kombinujete avokado sa tunjevinom ili humusom. U svakoj varijanti je ukusan!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija