• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superzena.b92.net/Informer.rs

31.05.2018

10:03

ZBOGOM NESANICE! Trik pred spavanje od koga ćete odmah zaspati

Ljubav

ZBOGOM NESANICE! Trik pred spavanje od koga ćete odmah zaspati

Podeli vest

Da biste imali kvalitetan noćni odmor potrebno je da pripremite telo za san. Uz ove savete zaboravićete na nesanicu

- Volim da podignem noge na zid deset minuta pre spavanja. Radi se o joga pozi poznatoj pod nazivom "Viparita Karani" koja poboljšava cirkulaciju i stavlja parasimpatički nervni sistem u fazu mirovanja. Kada izvodite ovu pozu, pobrinite se da je spavaća soba mračna i hladna. Posle ove prakse sigurno ćete lako utonuti u san-  objasnila je nutricionista Džesika Sepel navodeći da ova poza reguliše protok krvi kroz telo, dobra je kod problema s otečenim zglobovima, odlična je kod nesanice, umiruje um, a pomaže i kod blagih oblika depresije. 

Takođe, važno je da pola sata pre odlaska na spavanje ugasite sve električne uređaje- telefon, računar, televizor. Kada je upotreba telefona u pitanju, najbolje je da izaberete noću režim rada u avionu, da ne biste podlegli i u sred noći ili pred spavanje proveravali mejlove. 

SMRŠAJTE NA ISPRAVAN NAČIN! Više ne treba da brojite kalorije



Ako imate problema sa usapvljivanjem ne trenirajte uveče i ne pijte kafu. Ukoliko planirate da legnete u 22 sata, poslednji obrok neka vam bude u 18 sati. 

Može da pomogne i napitak od toplog mleka i meda, ali i čaj od kamilice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija