• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superzena.b92.net/Informer.rs

31.05.2018

10:12

BUDITE OPREZNI! Boja ciklusa otkriva sve o vašem zdravlju

Ljubav

BUDITE OPREZNI! Boja ciklusa otkriva sve o vašem zdravlju

Podeli vest

Menstruacija i sve oko nje se dugo tretiralo kao tabu, mada žene sada mnogo slobodnije govore o ciklusu. Tako je danas poznato i da boja krvi može da bude indikativna za određena zdravstvena stanja. Saznajte koja je boja najpoželjnija, a u kom slučaju bi trebalo da se što pre javite ginekologu. Portal "Health Line" navodi da postoji šest nijansi i da svaka ima svoje određeno značenje

Ružičasta boja - odlazak kod lekara 

Boja menstrualne krvi s laganom primesom ružičaste može da bude znak niskog nivoa estrogena. Ako trenirate, onda je to veoma čest slučaj. Naime, dokazano je da žene koje redovno vežbaju imaju nizak nivo estrogena, a to kasnije može da vodi ka osteoporozi. 

Razvodnjena boja - odlazak kod lekara 

Menstrualna krv koja izgleda kao da je gotovo bez boje znači da vam nedostaju hranljive komponente. U nekim slučajevima to se smatra jednim od najranijih znakova raka jajnika. 

Tamnosmeđa boja - sve je u redu 

Tamnosmeđa ili crvena menstrualna krv znači da je stara menstrualna krv ostala negde u materici. Gotovo 80 odsto žena ima tamnosmeđu menstrualnu krv pred kraj ciklusa. 

PET NAMIRNICA koje morate da izbacite iz ishrane ako želite da smršate


Gusta krv s ugrušcima - odlazak kod lekara 

Ako imate gustu menstrualnu krv i ugruške, to ukazuje na visok nivo progestorona i estrogena i ukazuje na hormonsku neravnotežu. 

Narandžasta boja - odlazak kod lekara 

Uz to ako osetite i neprijatne mirise, gotovo je sigurno znak polno prenosive infekcije. Telo poručuje da nešto nije u redu. 

Boja brusnice - sve je u redu 

To je zdrava boja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija