• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.06.2018

22:11

​  PIJETE VODU ZA VREME OBROKA? Evo zašto je to loša navika

Ljubav

​ PIJETE VODU ZA VREME OBROKA? Evo zašto je to loša navika

Podeli vest

Čaša vode uz obrok može zdravjlu da nanese više štete nego koristi, tvrde stručnjaci

Previše tečnosti unete uz hranu može da izazove nadimanje, da ometa varenje i spreči pravilnu apsorpciju hranljivih materija. To znači da ne bi trebalo da pijete vodu najmanje 30 do 60 minuta pre jela. Ukoliko ste baš žedni, pijte manje gutljaje vode. Veliki gutljaji i mnogo vode za vreme jela mogu razblažiti želudačnu kiselinu koja je veoma važna za pravilno varenje hrane.

Zato, ukoliko želite da poboljšate i ubrzate varenje, trebalo bi dobro da žvaćete hranu i jedete sporije. Tako će se stvoriti povoljna sredina za razlaganje i varenje hrane, a vaš organizam će apsorbovati sve hranljive materije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladeta

pre 5 godina

Nemojte više ove savete iznositi jer su svi kontradiktorni. Jedni savetuju ovako, drugi onako. Pijte više tečnosti, najmanje 2 litra dnevno, a sad nemojte piti uz jelo. Dobro je da ne rekoše da ne valja jesti supe i čorbe i tu ima dosta tečnpsti.

8

pre 5 godina

Iako sam ,relativno skoro,na jednom portalu citala o ovoj temi ,o kojoj su takodje preneta misljenja kompetentnih sagovornika ,uz obrazlozenje da voda ne ometa varenje u slucaju da se unosi u zeludca koji nije 100% pun ,kao i da ne utice na razgradnju zeludacne kiseline i ne onemogucava potrebnu apsorbciju ,na osnovu licnog osecaja ubedjena sam da voda tokom obroka ,kao i odmah nakon nije peporucljiva Ili meni,samo individualno ne prija..Najupadljiviju nelagodu sam primetila prilikom ispijanja caj od kamilice ili nane posle obilnog obroka.,mada sam svesna da ne mogu taj osecaj iskljucivo vezivati za caj,tj.vodu posle obroka.Sdruge strane sama zamisao da isitnjene namirnice prelijem vodom stvara mi sliku splacina.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija