Shutterstock

14:57 Ljubav i zdravlje 1

Stvarukusa.rs | 06. 06. 2018.

DOMAĆI SIRUP OD NANE! Osveženje za leto

U vrelim letnjim danima ne postoji ništa bolje od domaćeg soka od nane koji podiže i duh i telo. Osvežavajući ukus nane okrepiće telo, a dobićete i energiju. U kombinaciji sa komadićima limuna i ledom deluje blagotvorno na sva naša čula

Potrebno je: 

300 g sveže nane

5-6 kašika šećera

3 kesice limuntusa

3 litre vode

3 kg šećera

Priprema:

Svežu nanu sperite hladnom vodom da biste uklonili prašinu s nje. Zatim je sitno isecite makazama ili nožem. Tako usitnjenu nanu pomešajte sa 5,6 kašika šećera i limuntusom. Sve dobro izgnječiti rukama. Preliti sa 3 litre vode i ostaviti da odstoji 24 sata. Nakon toga procedite kroz gazu i u dobijenu tečnost dodajte 3 kg šećera. Ostaviti da odstoji još 24 sata uz povremeno mešanje. 

KRASTAVAC ZA MRŠAVLJENJE! Evo zbog čega što više treba da jedemo ovo povrće

Ako ne stavljate konzervans, sok u frižideru može da stoji oko 2 meseca. Ili ako se ne popije zamrznite ga. Ako ipak stavljate konzervans, onda sok mora da odstoji najmanje dve nedelje pre nego što počnete da ga pijete. 

Uživajte u rashlađenju!




Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]