• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superzena.b92.net/Informer.rs

15.06.2018

15:00

BUDIMO ZDRAVI! Osam namirnica koje sadrže više proteina od jaja

Ljubav

BUDIMO ZDRAVI! Osam namirnica koje sadrže više proteina od jaja

Podeli vest

Jedno kuvano jaje sadrži šest grama proteina, a sledeće namirnice su još bolji izvor ove gradivne materije, piše "Womens health" magazin

Bademi 

Bademi se smatraju jednom od namirnica koje poseduju visok sadržaj proteina, ali je cenjena zbog bogat izvora vitamina E, bakra i magnezijuma. 

Shutterstock

Ovas

 

Obično se smatra da ovas sadrži skrivene ugljene hidrate, ali istina je da je bogat proteinom, biljnim vlaknima, sadrži mnoge vitamine, minerale i antioksidante. 

Shutterstock

Edamam pasulj

 Edamame su mahune soje (nezrela soja) tzv. japanska soja, a osim proteinima, bogat su izvor gvožđa i kalcijuma. 

Pixabay

Sušeno seme bundeve 

Seme bundeve je najpoznatije po visokom sadržaju magnezijuma, ali je takođe dobar izvor proteina. Dodajte ga u svoju omiljenu salatu. 

Pixabay

Grčki jogurt 

Kada je reč o oporavku mišića, nemasni grčki jogurt je jedna od najboljih namirnica koju možete da unosite svakog dana. Jedna plastična čaša sadrži oko 17 proteina i samo 100 kalorija. 

Pixabay

Sušena spirulina 

Riba nije jedina proteinska hrana koju možete da pronađete u okeanima. Probajte spirilinu da dodate u salatu, a možete i spirulinin prah koristiti u smuti napicima.

 Leblebija

 Pored proteina, leblebija sadrži gvožđe, fosfor, kalcijum, magnezijum, mangan, cink i vitamin K, sve vitamine i minerale koji pomažu u izgradnji jačih kostiju. 

Tofu sir 

Sadrži svih osam esencijalnih aminokiselina.Plus, dobićete veliku dozu magnezijuma, bakra, cinka i vitamina


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija