• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

20.06.2018

10:16

SEDAM NAMIRNICA ZA BOLJE RASPOLOŽENJE! Orasi, borovnice...

Ljubav

SEDAM NAMIRNICA ZA BOLJE RASPOLOŽENJE! Orasi, borovnice...

Podeli vest

Sve više stručnjaka shvata značaj crevne flore koja utiče na zdravlje celokupnog organizma, ali i na raspoloženje i mentalno zdravlje. Zbog toga je važno jesti i onu hranu koja će nam pomoći da se osećamo bolje

- Hrana koju jedemo definiše to kako se osećamo -  rekao je nutricionista Džoš Eks, otkrivši kojih sedam namirnica su dobre za novi početak. 

1. Losos 

Eks tvrdi da mnoge osobe koje pate od depresije nisu jee hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama, koje pomažu boljem funkcionisanju mozga. Osim lososa, dobar izvor omega-3 masnih kiselina su i skuša, čija semenke i žumanca. 

Shutterstock

2. Orasi

 

Orašasti plodovi su prepuni dobrih masti, a orasi su takođe dobar izvor omega-3 masnih kiselina. 

3. Spanać 

Tamni, zeleni listovi spanaća puni su folata i deluju kao prirodan lek protiv stresa. Osim spanaća, Eks preporučuje i šparglu, avokado, repu i brokule koje takođe u sebi sadrže folat. 

Pixabay


4. Borovnice

 

Antioksidansi su važni za pravilno funkcioniranje organizma, a borovnice su ukusan način da ih obezbedite dovoljno. Istraživanja su pokazala da su kod osoba koje su konzumirale dovoljno antioksidansa simptomi depresije i anksioznosti znatno slabiji. 

5. Kokosovo ulje 

Zdrave masti utiču na veći nivo energije i bolje raspoloženje, zbog vitamina i minerala koje sadrže. Osim toga, pomažu u sprečavanju oštećenja slobodnih radikala povezanih sa depresijom. Izvori zdravih masti su kokosovo ulje, ekstradevičansko maslinovo ulje, avokado i orasi.

Shutterstock

 6. Sočivo 

Sočivo je izvor proteina koji pomažu neurološku funkciju i drže hormone u ravnoteži. "Kada ne konzumirate dovoljno proteina, postajete umorni, a imunitet slabi", tvrdi Eks. 

7. Kefir

 Probiotici pomažu u balansiranju bakterija u crevima. Kefir je prirodni probiotik sličan jogurtu koji možete da pronađete u svim radnjama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZORA

pre 5 godina

Losos? Dva parceta od oko 100-150grama u Mladenovcu na pijaci 800dinara.Ovo je omega 3 koja po ovoj ceni moze da se koristi svakog dana.Zamislite kada vas je u kuci recimo petoro sa babom.

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

Lilly Drogerie poklanjaju Radosnice
Društvo

Lilly Drogerie poklanjaju Radosnice

Svaki roditelj uživa u svakom koraku odrastanja svojih mališana, a posebno voli da zabeleži one važne trenutke. Upravo iz tog razloga, Lilly Drogerie odlučile su da dodatno obogate te posebne trenutke u okviru svog programa Lilly Junior.

19.03.2024

15:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija