• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

20.06.2018

16:32

ČAJ JE DRUGO NAJPOPULARNIJE PIĆE NA SVETU! Nema boljeg načina da se povežete sa prirodom

Ljubav

ČAJ JE DRUGO NAJPOPULARNIJE PIĆE NA SVETU! Nema boljeg načina da se povežete sa prirodom

Podeli vest

Da trenutak uživanja postaje večnost, a šolja čaja postaje šolja ljudskosti, rekao je Kakuzo Okakura, u svojoj čuvenoj Knjizi o čaju. U ovu izreku uverili smo se nebrojeno mnogo puta. Međutim, da li su istog mišljenja i poznate ličnosti širom sveta?

Iznenadićete se! New York Times je pre nekoliko godina preneo anegdotu kako je Barak Obama zatražio da se frižider Bele kuće ispuni njegovim omiljenim organskim čajem. Zamislite kakva predsednička naredba. Tako i nekadašnja pevačica grupe Spice girls, a sada modna dizajnerka, Viktorija Bekam, čim se probudi pije zeleni čaj. Takođe, modni dizajner, Majkl Kors, kaže da njegova jutarnja rutina podrazumeva ispijanje ledenog čaja u koji dodaje komad limuna. 

Pixabay

Ipak, na stranu ko sve pije čaj, zašto baš ovaj napitak? Čaj je užitak. To je drugo najpopularnije piće na svetu, odmah iza vode! Čaj spaja ljude širom sveta. I, jednostavno, čini nas srećnima! Čaj ima moć smirivanja. Prema poslednjim istraživanjima, ispitanici koji su popili čaj pre spavanja, potvrdili su da su se osećali bolje, da su lakše zaspali i još kvalitetnije spavali. Poznato je da kamilica ima veoma umirujuće dejstvo, te da potpomaže da lakše utonete u san. Pijući ovaj napitak, izdržljiviji smo tokom fizičkih aktivnosti. Konzumiranje zelenog čaja za vreme letovanja nam pruža zaštitu od ultraljubičastih zraka.

NAJBOLJI TRIK da vam kosa raste "kao iz vode"! PROVERENO RADI!

Bilo da je topli ili ledeni, čaj je napitak raznovrsnog ukusa uz koji se najbolje opuštamo i koji nam daje snagu iz dana u dan. U potrazi za savršenim ukusom čovek je stvorio fuziju čaja, voća i bilja. Nema boljeg načina da ostanete u „kontaktu sa samim sobom“, ali i da se povežete sa prirodom! Najbolja sanjarenja su baš uz ovaj napitak. I ne pije se samo kada smo bolesni. Baš naprotiv, ispijanje čaja je čist hedonizam. 

Tako da, kada vam s’ vremena na vreme zatreba trenutak mira, navalite na svoju šoljicu čaja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59