• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvarukusa.rs

07.07.2018

15:46

OVE PROMENE u ishrani istopiće vam masne naslage

Ljubav

OVE PROMENE u ishrani istopiće vam masne naslage

Podeli vest

Nedavno sprovedeno istraživanje dovelo je do prilično prostog i pomalo neobičnog zaključka – ljudi koji u svoju ishranu unesu više vlakana izgubiće podjednaku količinu kilograma kao oni koji su se podvrgli komplikovanim dijetama. Istraživači su podelili 240 dobrovoljaca u dve grupe

Jedna grupa je bila ograničena na komplikovanu dijetu koja je uključivala konzumiranje povrća, voća, žitarica od celog zrna, ribe barem dva puta nedeljno, nemasnih životinjskih i biljnih proteina, smanjenje unosa šećera i soli, kao i minimalno konzumiranje alkohola. 

Druga grupa je jednostavno unosila više vlakana. 

Pripadnici prve grupe izgubili su svega pola kilograma više od osoba koje su u svoju ishranu samo uvrstile veću količinu vlakana. 

AKO IDETE DA SPAVATE U OVO VREME, onda ste skloniji DEPRESIJI!

Namirnice koje su bogate vlaknima uključuju voće, legume, žitarice od celog zrna i pojedine vrste povrća. 

Pixabay

Uprkos tome što se odraslim osobama preporučuje dnevni unos od 25 do 30 grama vlakana, to uspeva vrlo malom broju ljudi. 

Nakon godinu dana eksperimenta, članovi grupe koja je konzumirala više vlakana izgubili su 2.1 kilogram, dok su pripadnici prve grupe koja je bila na znatno komplikovanijoj dijeti izgubili svega pola kilograma više. 

U pitanju je jako mala razlika, ali su pripadnici prve grupe do nje došli uz mnogo napora i odricanja. Oni su morali da unesu skoro duplo manje kalorija (oko 400 manje) u poređenju sa drugom grupom. 

Istraživači su takođe primetili da na kraju eksperimenta između dve grupe nije bilo vidljivih zdravstvenih razlika kada su u pitanju krvni pritisak i nivo glukoze. 

Drugim rečima, osobe koje daju sve do sebe kako bi uspele da ispune sva rigorozna pravila brojnih dijeta izgubile su skoro isti broj kilograma kao i osobe koje su jednostavno jele više jabuka i pasulja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija