• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net informer.rs

08.07.2018

08:56

PODIŽE RASPOLOŽENJE: Pre odlaska na spavanje obavezno popijte čašu vode!

Ljubav

PODIŽE RASPOLOŽENJE: Pre odlaska na spavanje obavezno popijte čašu vode!

Podeli vest

Voda je tečnost nezamenljiva za zdravlje čoveka, koji je, međutim, često ne pije u dovoljnim količina ili je menja drugim pićima

Lekari i stučnjaci za ishranu preporučuju obavezan unos dva litra vode dnevno. Takođe, ističu i značaj ispijanja vode uveče, pred odlazak u krevet. 
Raspoloženje 

Jedno istraživanje iz 2014. godine došlo je do zaključka da manjak vode u organizmu vodi ka depresiji, što može da dovede do poremećaja sna. Istraživanje je pokazalo da unos vode značajno utiče na raspoloženje, odnosno da su ljudi koji piju dovoljno tečnosti srećniji, zadovoljniji i smireniji. 

Čišćenje organizma 

Ispijanje vode, posebno mlake ili tople, podstiče varenje i detoksikaciju organizma. Topla voda, takođe, popravlja cirkulaciju, pomaže pri gubitku kilograma, kao i kod izbacivanja toksina putem znoja. 
Umanjuje bolove 

Jedna čaša tople vode popijena pre spavanja pruža dovoljno hidratacije i umanjiće bolove, ukoliko imate stomačnih problema. Po želji, u vodu se može dodati malo limuna, što će dopineti boljem ukusu ali i unosu vitamina C.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija