• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net informer.rs

10.08.2018

15:24

HRANA KOJA HLADI: Ove namirnice treba da jedete kako biste pobedili vrućinu!

Ljubav

HRANA KOJA HLADI: Ove namirnice treba da jedete kako biste pobedili vrućinu!

Podeli vest

Ako mislite da je svejedno šta jedete tokom velikih vrućina, varate se. Postoji određena hrana koja može da rashladi vaše telo, a da toga uopšte niste svesni

Nutricionista Danijel O’Šonesi savetuje koju hranu treba da jedete, a koju da izbegavate tokom toplotnog talasa koji je zahvatio celu Evropu. 
On kaže kako lubenica, kurkuma i smanjen unos ugljenih hidrata i proteina mogu da pobede vrućinu, prenosi Metro

Iako se više preporučuje zimi, tanjir supe trebalo bi da jedete uveče, kada temperatura vazduha počne da pada, a vaše telo će uz pomoć supe da ostane hladnije.

- Supa će da izazove znojenje, ali kako znoj isparava, energija se apsorbuje u vazduhu i vaše telo se hladi - objašnjava nutricionista. 

On kaže kako je zbog toga za rashlađivanje dobar izbor i čili, zbog kojeg ćete više da se znojite, a pritom i hladite telo. 

Kurkuma je začin koji leti ne smete da izbegavate jer ona poboljšava cirkulaciju, pa pomaže krvi da brže teče kroz vene, zbog čega se telo hladi.

Pixabay

Ovo je deset trikova sa hranom, koji će vam pomoći da se rashladite: 

  • Jedite spanać
  • Uveče pojedite tanjir supe
  • Birajte hranu sa čilijem
  • Jedite lubenicu
  • Povećajte unos kurkume
  • Smanjite ugljene hidrate
  • Jedite manje mesa
  • Jedite luk
  • Konzumirajte jela i pića koja sadrže mentu
  • Birajte obroke napravljene sa kokosovim mlekom



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija