• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

12.08.2018

16:41

DA LI SU PARADAJZ I KRASTAVAC SAVRŠEN PAR? Možda treba da razmislite još jednom...

Ljubav

DA LI SU PARADAJZ I KRASTAVAC SAVRŠEN PAR? Možda treba da razmislite još jednom...

Podeli vest

Na Internetu se pojavila vest kako nije zdravo jesti paradajz i krastavac u istoj salati, a evo šta je prava istina

Kao glavni razlog što ne treba praviti kombinaciju paradajza i krastavca navodi se činjenica da je vreme varenja veoma različito za ove dve vrste povrća. Tačno je, paradajz je bogatiji vlaknima nego krastavac, pa se sporije vari. 
Međutim, utvrđeno je da se i kombinacija drugih vrsta povrća vari različitom brzinom, pa to ipak nije razlog da odustajate od savršene kombinacije krastavca i paradajza. 

Ako imate osetljiv stomak, pratite kako vaš organizam reaguje nakon što pojedete grčku ili šopsku salatu. 

Pixabay

Ukoliko vašoj probavi ne smeta kombinacija krastavca i paradajza, nemate nadimanje stomaka ili gasove, onda slobodno uživajte u svojoj omiljenoj salati. 

Dodatan razlog zašto su ljudi počeli da izbegavaju kombinaciju krastavca i paradajza jeste to što krastavac sadrži enzime koji uništavaju vitamin C iz paradajza. Ovo ne bi trebalo da predstavlja problem, osim ako patite od avitaminoze. 
Međutim, ako vam nedostaje vitamin C, ovaj problem možete rešiti tako što nećete kombinovati paradajz i krastavac u istoj činiji, već ih jedite odvojeno ili posle obroka popijte čašu soka od ceđene pomorandže i tako nadoknadite neophodnu dozu vitamina.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija