• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.09.2018

19:34

PREPOZNAJTE NA VREME: Ovi znaci se javljaju mesec dana pre INFARKTA!

Ljubav

PREPOZNAJTE NA VREME: Ovi znaci se javljaju mesec dana pre INFARKTA!

Podeli vest

Obratite pažnju, ovih šest znakova se mogu pojaviti i mesec dana pre srčanog udara.

1. Umor

Ako se arterije suze, srce prima manje krvi nego što je naviklo, zbog čega radi puno teže. To je razlog zašto se osećate umorno i pospano sve vreme.

2. Kratak udah

Ako srce dobija manje krvi to znači da će pluća dobijati manje kiseonika nego što je normalno. Ako imate problema sa disanjem, što pre posetite lekara jer to može da znači da se približava srčani udar.

3. Slabost

Ako telo oslabi, odnosno, osećate slabost, to je zato što arterije odjednom postanu uske i ne dopuštaju krvi da cirkuliše ispravno. Tada mišići ne dobijaju ono što im je potrebno i možete da se onesvestite.

4. Vrtoglavica i hladan znoj

Slaba cirkulacija krivac je i za to što je protok krvi u mozgu ograničen, a to je vrlo opasno po život. U takvoj situaciji osetićete vrtoglavicu i zbunjenost.

5. Pritisak u grudima

Ako imate rane simptome srčanog udara verovatno ćete osetiti i nemir u grudima, manju bol ili povišen pritisak. To će biti sve češće kako se bliži dan srčanog udara.

6. Simptomi gripa ili prehlade

Ukoliko iznenada primetite simptome gripe ili prehlade, moglo bi se raditi o najavi srčanog udara u bliskoj budućnosti. Mnogi ljudi koji su preživeli udar kasnije su rekli kako su nekoliko dana ranije imali takve simptome, npr. kašalj, groznicu i sl.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija