• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/informer.rs

27.11.2018

10:05

PISTAĆI TOPE KILOGRAME! Semenke koje čuvaju zdravlje

Ljubav

PISTAĆI TOPE KILOGRAME! Semenke koje čuvaju zdravlje

Podeli vest

Istraživanja su potvrdila da grickanje pistaća može da utiče na težinu

Ove semenke izuzetno su bogate kalijumom, kalcijumom, vitaminima C, A, i E, kao i folatima. Uz to, sadrže i mikroelemente: gvožđe, cink, bakar, mangan, selen i vitamin C (pet miligrama). 

Pistaći imaju malo kalorija u poređenju s ostalim orašastim voćem – porcija od 30 grama ima 160 kalorija. Uzmimo za poređenje bademe – to znači da možete pojesti više pistaća za isti kalorijski iznos – 49 pistaća jednako je samo 23 badema. 

Osim što su izuzetno kalorični, oni su i izuzetno masni (44,4 miligrama masti), ali i bogati ugljenim hidratima (27,97 miligrama). 

Zahvaljujući visokoj kalorijskoj vrednosti brzo će vas zasititi, a pri tome će smanjiti nivo holesterola i zaštititi srce. 

Pistaći su veoma zdrava grickalica, posebno korisna kada vas uhvati glad između obroka. A kad je pitanje koju vrstu izabrati - oni u ljusci zasigurno su bolji izbor. To će vas usporiti u konzumaciji – dobićete vremena da vaš mozak shvati da ste siti, a i po količini očišćenih ljuski bićete svesniji koliko ste ih u stvari pojeli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija