• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jelena Živković

12.12.2018

13:47

TINA ĐORĐEVIĆ, DIREKTOR SEKTORA ZA MARKETING APOTEKE "BEOGRAD": U Srbiji sam ostvarila svoje snove!

Ljubav

TINA ĐORĐEVIĆ, DIREKTOR SEKTORA ZA MARKETING APOTEKE "BEOGRAD": U Srbiji sam ostvarila svoje snove!

Podeli vest

Mnogi kada završe fakultet za marketing i menadžment traže posao u inostranstvu. Međutim, da se i u Srbiji ovim poslom može biti zadovoljan kao na Zapadu, govori nam priča Tine Đorđević, direktorke Sektora za marketing Apoteke "Beograd", koja se školovala i radila u inostranstvu, ali je ipak odlučila da se vrati u Beograd


- Živela sam u Bernu, Minhenu i Frankfurtu. Posle završenih master studija na Evropskom univerzitetu za internacionalni menadžment kao jedan od najboljih studenata, završila sam i studije nemačkog jezika na Gete univerzitetu u Frankfurtu sa najvišim ocenama. Po završetku studija, radila sam u D2 i naftnoj industriji na rukovodećim pozicijama.


Ipak, vratili ste se u Srbiju. Zašto?


- U Nemačkoj sam "odsanjala" deo svojih snova. Stekla sam iskustvo, upoznala drugačije poslovno okruženje, ostvarila mnogo predivnih poznanstava. Mnogo sam naučila od Švajcaraca i od Nemaca. Ali što sam više učila, sve više sam želela da se vratim u svoju zemlju i da stečena znanja primenim upravo ovde.


Kakva su vam bila očekivanja kada ste se vratili?

Imamo niz kozmetičkih preparata koji nisu skupi, a po kvalitetu stoje rame uz rame sa svetskim brendovima


- Očekivanja mi nisu bila velika, mnogo veća je bila želja da svojim znanjem pomognem procesu pozitivnih promena. Posle godina provedenih u uređenoj Evropi, shvatila sam da se i u Beogradu dešavaju velike promene na svakom koraku: otvorena nova gradilišta, doterane fasade, sređeni parkovi, obnovljena stara i izgrađena nova dečija igrališta... Beograd kao da se probudio iz višedecenijskog sna i konačno krupnim koracima kreće napred. Shvatila sam da je ovo Srbija i Beograd u kojem želim da živim. Odmah po dolasku, pre par godina, zaposlila sam se u Apoteci "Beograd", koja je najveći sistem primarne zdravstvene zaštite u Beogradu, ustanova je od velikog ugleda i tradicije.


Pošto je Apoteka "Beograd" "gradska kuća", kakva je saradnja sa gradom?


- Odlična! Mi smo bili jedni od prvih nosilaca akcije uvođenja seniorskih kartica za penzionere, putem kojih ostvaruju značajne popuste i mnoge druge pogodnosti. Tadašnji gradonačelnik, a sada ministar, Siniša Mali, dao je tu ideju i inicijativa je bila njegova, a kasnije smo je mi razvijali i to je znatno doprinelo da vratimo pacijente u državnu apoteku. A osim za penzionere, uvek imamo i kartice lojalnosti "Apoteke Beograd": "Android karticu lojalnosti" i "Bebi klub" karticu, preko kojih korisnici usluga ostvaruju dodatne pogodnosti na određene preparate.  Tu je i ono najvažnije, ljubaznost i stručnost farmaceuta koji nude ono što je za vas najbolje.


 Svi znaju za Apoteke "Beograd", šta je zapravo vaš posao na mestu direktora Sektora za marketing?


- Kao prvo, uz veliku podršku direktora Apoteke „Beograd" Jasminke Bjeletić, 
prepoznali smo potrebe naših korisnika usluga i pozicionirali Apoteku „Beograd" na tržištu na kom vlada veoma jaka konkurencija. Kroz brojne marketinške kampanje i akcije, ali i druge oblike modernog marketinga, kao jednog od ključnih alata za razvoj uspešnog poslovnog okruženja, neprestano se trudim da doprinesem boljem prepoznavanju brenda Apoteka „Beograd". U tom procesu sam osnažena činjenicom da imamo vrhunske proizvode koji su cenovno dostupni velikoj populaciji građana, a po kvalitetu stoje "rame uz rame" sa najvećim svetskim brendovima. 


Šta vi koristite od proizvoda Apoteke "Beograd"?


- Hijaluron serum filler iz linije Hijaluron za negu, i Micelarni rastvor za osetljivu kožu iz kolekcije Pharmaclear za čišćenje lica i skidanje šminke. To su izuzetno kvalitetni proizvodi.


To je verovatno doprinelo da ostavljate utisak lepe i negovane žene.


- Hvala na komplimentu. Verujem da lepota dolazi iznutra i postiže se konstantnim radom na sebi, voljom za napretkom, optimizmom... Ima tu i genetike, ali sigurno je da su i izuzetno kvalitetni kozmetički preparati Apoteke "Beograd" doprineli tome.


Šta volite da radite kada niste na poslu?


- Redovno vežbam i trčim. To mi pomaže da se oslobodim stresa. Trudim se da pronađem vreme da pročitam dobru knjigu, jer sam veliki ljubitelj književnosti. Sa 19 godina sam i napisala knjigu "Lutajući trag".


Pored obrazovanja, znanja i iskustva šta je još presudno za Vaš uspeh?


- Uvek sam imala cilj i bila hrabra da budem svoja i drugačija. Moj moto je da nikad ne odustajem, uvek idem napred. Ako su izazovi visoki, ja idem više, nikad se ne zadovoljavam osrednjošću i ne pristajem na kompromise. Ne čekam da me neko posluži, već tražim ono što želim u životu.


Da li planirate možda da jednog dana ponovo odete iz zemlje?


- Samo turistički! Obišla sam gotovo ceo svet, ali zadovoljna sam načinom života ovde i smatram da je Beograd jedan od najboljih, najlepših i najperspektivnijih gradova za život.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

"Po završetku studija, radila sam ,,,,,, na rukovodećim pozicijama." Voleo bih da znam kako moze neko da zavrsi fakultet i odmah dobije tukovodece mesto. Toga nema cak ni kad vam je otac vlasni firme. Mora da se stekne neko iskustvo, mora da se napreduje a ne odmah daju im rukovodeca mesta. Jedan kolega nam je pricao kako su svi prijatelji govorili da imaju veliku platu a on je trazio i trazio da bi mogao da napise molbe za poslove sa tako velikom platom ali nikako nije mogao da nadje poslove asa takvim platama. Shvatio je da su to samo hvale a realnost je drukcija.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59