• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nedeljnik, Daily mail/informer.rs

22.12.2018

17:40

POSTAJEMO SVE DEBLJI I NIŽI?! Od pošasti zvane gojaznost pati čak 40 odsto ljudi!

Ljubav

POSTAJEMO SVE DEBLJI I NIŽI?! Od pošasti zvane gojaznost pati čak 40 odsto ljudi!

Podeli vest

Prosečna težina, obim struka kao i indeks telesne mase kod odraslih povećali su se u poslednjih 18 godina, navodi se u izveštaju Nacionalnog centra za zdravstvenu statistiku

Amerikanci su kao nacija značajno promenili izgled u poslednje dve decenije, jer su nove generacije niže rastom i imaju više kilograma nego sve prethodne.

Kako prenosi Dejli mejl, to piše u izveštaju nacionalne zdravstvene službe, ali se u njemu ne daju specifični razlozi za ovakav trend, navodi Dejli mejl.

Ipak, list kaže da to i nije iznenađenje ukoliko se uzme u obzir borba sa epidemijom gojaznosti i rekordnih 40 procenata Amerikanaca koji spadaju u grupu gojaznih.

NE OSTAJTE DUŽE NA POSLU - to može da vas UBIJE!

Prosečna težina, obim struka kao i indeks telesne mase kod odraslih povećali su se u poslednjih 18 godina, navodi se u izveštaju Nacionalnog centra za zdravstvenu statistiku.

Foto: Pixabay

Tako je prosečan Amerikanac težak 89,8 kilograma, dok je pre petnaestak godina taj prosek bio 86 kg. Žene su u proseku teške 77 kg, dok su pre 18 godina imale u proseku 74 kg.

UKOČILI STE SE POSLE CELODNEVNOG SEDNJA? Ne masirajte vrat dok ne prođe bol!

Prosečna visina smanjila se neznatno, ali ipak se smanjila, sa 175,6 na 175,4 cm. Prosečna visina žene takođe je pala za petinu centimetra, pa je prosečna Amerikanka sada visoka 161,7 centimenatar, a ranije je to iznosilo 162,1 centimetara.

Oko 58 odsto odraslih građana Srbije ima prekomernu telesnu masu, a 25 odsto njih je gojazno, dok su prognoze da će do 2020. čak 44 odsto muškaraca i 31 odsto žena biti gojazno.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17