• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr/Informer.rs

25.12.2018

09:45

PIJTE MNOGO VODE! Saveti za gubljenje sala sa stomaka bez vežbanja i dijeta

Ljubav

PIJTE MNOGO VODE! Saveti za gubljenje sala sa stomaka bez vežbanja i dijeta

Podeli vest

Kada nemate vremena za vežbanje, a dijeta vam se naprosto ne drži, probajte ove male trikove koji vam mogu pomoći u gubljenju sala

Pijte mnogo vode 

S dolaskom hladnijeg vremena lako je zaboraviti na redovno hidriranje tela, odnosno ispijanje odgovarajućih količina obične vode. Dehidratacija izaziva nakupljanje vode u telu, a pogotovo u predelu stomaka. Smanjite dehidriranost i nastanak jastučića tako što ćete svakog dana popiti bar 1,5 litara negazirane vode. 

Dobro žvaćite hranu 

Svaki zalogaj hrane sažvaćite bar 10 puta pre gutanja. Telo mora da radi prekovremeno da bi razgradilo hranu iz želuca i creva, što može da dovede do nadimanja i gasova. Brzo gutanje hrane dovodi i do gutanja velike količine vazduha, koji još više nadima stomak. 

Potražite pomoć probiotika 

Probiotici sadrže korisne bakterije koje digestivnom traktu olakšavaju proces razgradnje hrane i sprečavaju nadimanje. Za optimalne rezultate savetuje se svakodnevno uzimanje ovih bakterija u vidu jogurta ili putem suplemenata u ishrani. 

Foto: Pixabay



Odviknite se od žvakaće gume 

Žvakanje gume za žvakanje praćeno je gutanjem velikih količina vazduha, koji se nakuplja u našem organizmu i izaziva nadimanje. Istraživači sa jednog američkog gastroenterološkog instituta tvrde da je žvakača guma uzrok velikog dela problema s nadimanjem. Ako želite da osvežite svoj dah, posegnite za bombonama od mentola. 

Uzmite vitaminske dodatke 

Uključite u ishranu suplemente u vidu B kompleksa i vitamina D u kombinaciji s kalcijumom. Višak hormona estrogena u telu navodi ga da zadržava jastučiće u predelu struka, a oba suplementa dokazano smanjuju prisutnost ovog ženskog hormona. 

Redovna stolica 

Preopterećenost i brza svakodnevica najčešći su krivci za neredovnu stolicu. Mnoge osobe moraju da odvoje tačno vreme u danu za ovu telesnu funkciju, jer u protivnom potisnu potrebu pod izgovorom da imaju važnije obaveze. A onog trena kad istrenirate mozak da nauči da odbaci te signale, svoje telo svesno vodite na put prema zatvoru i redovnom nadimanju. 

Opustite se 

Kada ste pod stresom, telo nagonski pojačava proizvodnju hormona kortizola, koji negativno utiče na sistem za varenje i izaziva zatvor. Povrh svega, hormon stresa zadužen je i za gomilanje masnih jastučića u predelu stomaka. Umesto nerviranja, odaberite neku opuštajuću aktivnost kojom ćete se baviti svakog dana bar 20 minuta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
88

pre 5 godina

Zvakace gume e koristimo iskljuciovo zbog osvezenja daha ,mada bolje od cetkice ciste zube vec i zbog efekta zabavljanja ,a nadimanje prouzrokovano njima nije osetno osim vizuelnog,.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija