• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

28.01.2019

20:03

NALAZI SE U 90 ODSTO HRANE, a šteti zdravlju i lepoti!

Ljubav

NALAZI SE U 90 ODSTO HRANE, a šteti zdravlju i lepoti!

Podeli vest

Činjenica je da je nemoguće sasvim izbaciti šećer iz ishrane, ali moguće je svesti ga na minimum...

Nalazi se u gotovo 90 odsto hrane, a toliko je loš za naše zdravlje, lepotu, energiju i raspoloženje na duže staze. Šećer, jedna od belih smrti, čije smo štetnosti svesni, ali ga i dalje konzumiramo u prevelikim količinama. Činjenica je da je nemoguće sasvim izbaciti šećer iz ishrane, ali moguće je svesti ga na minimum.

Istraživanja pokazuju da dnevno unosimo i do 10 puta više šećera od preporučene doze. U tom slučaju on može da ima velik uticaj na naš mozak i može da stvori zavisnost kao i droga, cigarete ili alkohol. Osim što negativno utiče na težinu i dovodi do gojaznosti, šećer izaziva poremećaje u metabolizmu i jedan je od glavnih uzročnika dijabetesa tipa 2. Ukoliko se konzumira u preteranim količinama, kvari nam raspoloženje, tako što nam najpre šećer u krvi naglo poraste, a potom se iznenada spušta, što dovodi do gladi i niskog nivoa energije.

DŽABA STE KREČILI: Zablude o dužem vikend-spavanju!

Sve to na kraju izaziva nagle promene raspoloženja, umor i razdražljivost. Poznato je da je loš za izgled i kvalitet kože, jer ubrzava starenje i uzrokuje razne upalne procese i akne.

Zato stručnjaci savetuju da obavezno čitamo etikete na proizvodima koje kupujemo, da se informišemo o tome koliko šećera koji sadrži i da se trudimo da, umesto slatkiša i konzervirane hrane, biramo sveže namirnice - voće i povrće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija