• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

25.02.2019

20:19

IPAK GA NE IZAZIVAJU VIRUSI: Hronični umor zapisan u genima!

Ljubav

IPAK GA NE IZAZIVAJU VIRUSI: Hronični umor zapisan u genima!

Podeli vest

Svaki čovek ima različite nivoe aktivnosti gena koji su povezani sa sposobnošću tela da se prilagodi na stres i na taj način izbegne zamku pojave hroničnog umora. Odbačena teorija da ga izazivaju neki virusi

Hronični umor koji traje najmanje šest meseci, praćen glavoboljom, problemima sa pamćenjem i koncentracijom, kao i bolovima u mišićima, nema veze sa nedostatkom imuniteta. Povezan je sa određenim genima "konektovanim" sa delovima mozga koji regulišu odgovor na stres, tvrde naučnici iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Sindrom hroničnog umora je zapisan u genima i ima jasnu biološku osnovu, ističe dr Vilijam Rivs, rukovodilac istraživačkog programa Centra.

I ZBOG OVOGA SE BUDITE MRZOVOLJNI: Nije važno samo koliko, već i kako spavate!

- Dokazali smo da svaki čovek ima različite nivoe aktivnosti gena koji su povezani sa sposobnošću tela da se prilagodi na stres i na taj način izbegne zamku pojave hroničnog umora. Tako je odbačena teorija da pojedini virusi dovode do sindroma hroničnog umora - pojasnila je dr Džuli Gerberding, direktor Centra.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija