• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

22.03.2019

11:11

SA SVETSKOG SKUPA O ISTRAŽIVANJU MAGNEZIJUMA: U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom iz Srbije

Ljubav

SA SVETSKOG SKUPA O ISTRAŽIVANJU MAGNEZIJUMA: U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom iz Srbije

Podeli vest

U Nacionalnom institutu za zdravlje u Americi upravo je održan XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom „Magnezijum u zdravlju i bolesti“, gde su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije vode Mg Mivela

Na simpozijumu su prikazani rezultati kliničke studije realizovane u Nemačkoj, o ovoj mineralnoj vodi iz Srbije, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem.

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija, uključivala je 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 nedelja.

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca.

Foto: Promo MG Mivela

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dela uravnotežene ishrane i zdravog načina života, jer pravilna ishrana ne uključuje samo hranu koju jedemo, već i sve ono što pijemo. Mg Mivela, koja predstavlja retkost u svetu, u 1L sadrži 343mg magnezijuma, što gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma za ovim mineralom. Magnezijum u Mg Miveli je u rastvorljivom obliku pa brzo i lako dospeva do svake ćelije našeg organizma.

Na skupu naučnici iz celog sveta prezentovali su najnovija saznanja o magnezijumu, jednom od najvažnijih minerala za čoveka potrebnog za odvijanje više stotina fizioloških procesa. Nedovoljan unos ovog minerala je česta pojava i zbog toga je važno voditi računa o obliku i načinu njegovog unosa, od čega zavisi iskoristljivost u organizmu.

Nedostatak magnezijuma povezan je s različitim poremećajima, uključujući neurološke bolesti, promene u imunološkoj funkciji, preeklampsiju u trudnoći, moždani udar, ali i metaboličke i kardiovaskularne bolesti. Magnezijum ima posebnu ulogu i u regulaciji protivupalnih procesa koji deluju zaštitno na kardiovaskularni sistem i hipertenziju.

Preporučeni dnevni unos magnezijuma u zavisnosti od doba starosti iznosi, za decu od 1 do 3 godine 80 mg, od 4 do 8 godina 130 mg, od 9 do 13 godina 240 mg, za devojčice od 14 do 18 godina 360 mg, a za dečake 410 mg, za odrasle muškarce iznosi 420 mg, dok je za žene 320 mg.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomislav

pre 5 godina

Banalnost, povrsnost, ne kompetentnost i neistina se serviraju od strane ljudi u cijoj drzavi se ova voda ne prodaje Srbiji kao posebnost. Mi to znamo. A oni nasim parama putuju i trose nase bogastvo.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija