• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

08.04.2019

08:57

ZDRAV I KORISTAN! Koliko puta dnevno možete jesti avokado?

Ljubav

ZDRAV I KORISTAN! Koliko puta dnevno možete jesti avokado?

Podeli vest

Avokado je ukusan i zdrav. Zdravstvene beneficije koje se stiču redovnim konzumiranjem ovog voća su ogromne i poznate već dugo vremena. Na primer, pulpa avokada je tretirana kao afrodizijak. Lišće i kore avokada su takođe korišćeni na mnogo načina, između ostalog za razne ženske bolesti

Podržava mršavljenje  

Zahvaljujući sadržaju masti i vlakana nakon dužeg vremena imamo osećaj sitosti. Zato je vredno dodati avokado u svoje obroke. Zahvaljujući tome, imaćete manje želje da posegnete za grickalicama. Ovo je naučno dokazano.  

Blagotvorno deluje na izgled kože i kose  

Avokado je izvor vitamina E, a jedan avokado dnevno obezbeđuje 20% količine koja se preporučuje za taj dan. Vitamin E sprečava oštećenje tkiva. Zbog toga možemo računati na redovno konzumiranje avokada kako bismo poboljšali stanje naše kože i kose.  

Štiti vid  

Avokado sadrži lutein i zeaksantin. Ovi sastojci pomažu u borbi protiv makularne degeneracije. Zanimljivo je da telo može da apsorbuje ova dva nutrijenta, samo ako se unose putem konzumiranja namirnica koje ih sadrže. To se neće dogoditi ako uzimate dodatke ishrani.  

Štiti srce  

Masnoća koja se nalazi u avokadu ne samo da smanjuje rizik od srčanog udara, već i smanjuje holesterol u krvi. Osim toga, moramo spomenuti i antioksidante. Oni, zauzvrat, sprečavaju upale i oksidativni stres u krvnim sudovima. Dakle, ako želite da se brinete o zdravlju svog srca, avokado mora postati deo svakodnevnog menija.  

Smanjuje rizik od dijabetesa  

Konzumiranje avokada smanjuje rizik od dijabetesa. To je zato što pomaže u regulaciji šećera u krvi.  

Poboljšava funkcionisanje mozga  

Avokado takođe sadrži kalijum. Mozak je oksigenisan i zahvaljujući tome koncentracija se povećava. Moramo takođe spomenuti tirozin. To je aminokiselina koju avokado sadrži u većim količinama. Ona radi kao kalijum. Zbog ove dve komponente, avokado treba da se konzumira kako ne bi došlo do Alhcajmerove bolesti. Dakle, avokado možete jesti svakog dana bez straha da ćete narušiti svoje zdravlje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
88

pre 5 godina

kO BI SE PLASIO AVOKADA DA JE PRISTUPACAN I DOSTUPAN?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija