• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

08.04.2019

13:06

NAJBOLJI SOKOVI ZA PROLEĆNI DETOKS! Smanjuju nadutost, podstiču probavu, čiste kožu!

Ljubav

NAJBOLJI SOKOVI ZA PROLEĆNI DETOKS! Smanjuju nadutost, podstiču probavu, čiste kožu!

Podeli vest

Oni su idealan način da u organizam unesete obilje povrća, voća, semenki, začina i ostale superhrane koja će vas osnažiti, revitalizovati i napuniti novom dozom energije

Početak proleća je pravo vreme za buđenje i čišćenje organizma, kao i osvežavajuće, prirodne sokove. Oni su idealan način da u organizam unesete obilje povrća, voća, semenki, začina i ostale superhrane koja će vas osnažiti, revitalizovati i napuniti novom dozom energije. Uvek birajte sveže namirnice, po mogućnosti domaće ili organske, jer one sadrže najviše vitamina, minerala, vlakana i antioksidanasa, a za pripremu vam trebaju još samo sokovnik ili blender.

Sokovi ili smutiji koje vam nudimo izvrsni su za detoksikaciju zahvaljujući namirnicama poput zelenog čaja, šargarepe, limuna, kokosovog ulja, đumbira i cimeta. Imaju snažna protivupalna svojstva, smanjuju nadutost, podstiču probavu, čiste kožu.

ZDRAV I KORISTAN! Koliko puta dnevno možete jesti avokado?

Recepte birajte u zavisnosti od toga kojim namirnicama raspolažete i koje možete da pronađete na lokalnoj pijaci. Naravno, uvek možete da dodate i neki vama omiljeni sastojak, poput ovsenih pahuljica, suncokretovih semenki i slično.

Foto: Shutterstock

Korijander za superdetoks


Sastojci: 2 veze korijandera, 2 šolje svežeg bebi-spanaća, 2 šolje iseckanog ananasa, kašika kokosovog ulja, 2 šolje (flaširane) vode.
Ovaj smuti sadrži enzime iz ananasa koji podstiču probavu. Najvažniji sastojak je korijander, koji pomaže organizmu u eliminaciji teških metala i toksina.

Sve što treba da uradite jeste da ubacite sastojke u blender. Prvo ih miksajte na najmanjoj brzini desetak sekundi, a zatim i na većoj još desetak sekundi, dok ne dobijete finu teksturu.

Narandžasti smuti

Sastojci: 3 šargarepe, paprika babura, krastavac, jabuka, pola limuna.

Ovaj smuti pružiće vašoj jetri dodatni podsticaj i doprineće očuvanju vašeg zdravlja.

Zlatni napitak sa limunom

Sastojci: pola šolje vode, sok od pola limuna, komadić đumbira, pola kašičice kurkume.

ZBOGOM SALCE! Najefikasnije vežbe za KRITIČNE DELOVE TELA!

Ovaj napitak čisti creva i ispira višak toksina iz jetre. Osim toga, sprečava nastanak kamenčića u žučnoj kesi i pomaže vam da umirite želudac nakon obilnijeg obroka.

Foto: Shutterstock

Zeleni čaj sa bananom

Sastojci: zeleni čaj, banana, pola svežeg limuna.

Skuvajte pola šolje zelenog čaja, pa ostavite da se ohladi. Zatim čaj izmiksajte s bananom i polovinom svežeg limuna.

Smuti od bobičastog voća

Sastojci: jedna i po šolja mešanog bobičastog voća (smrznute borovnice, kupine, maline), pola šolje kokosovog mleka, šolja (flaširane) vode, malo ovsenih pahuljica.

Foto: Shutterstock

Bobičasto voće sadrži obilje antioksidanasa i vlakana. Boju im daju prirodne materije poznate pod nazivom antocijanini, koji imaju snažna protivupalna i antikancerogena svojstva.

Kelj i jabuka

Sastojci: šaka mladog kelja bez zadebljalih delova, pola jabuke, šolja kokosove vode.

Za smuti je najbolje upotrebljavati mladi kelj jer lakše može da se usitni u blenderu. Hlorofil, koji kelju daje lepu zelenu boju, podstiče izbacivanje teških metala iz organizma i snabdeva tkiva kiseonikom.

ZA RIPLIJA! 20 LITARA ULJA godišnje unesete zahvaljujući OVOM JELU !

Zeleni smuti sa čija semenkama

Sastojci: 2 šolje (flaširane) vode, avokado, glavica rimske salate, 3 šolje spanaća, 2 kašike meda, 2 urme, sok od jednog limuna, malo cimeta, 2 kašike čija semenki (koje možete zameniti i lanenim).

Foto: Shutterstock

Avokado sadrži vitamine E i K, vlakna, kalijum i magnezijum. Obiluje mononezasićenim masnim kiselinama, koje čuvaju zdravlje srca i snižavaju nivo triglicerida i lošeg holesterola u krvi.

Čija semenke obiluju antioksidansima i vlaknima, što znači da podstiču probavu, doprinose lepoti i svežini kože, usporavaju starenje, čuvaju zdravlje srca, sprečavaju dijabetes.

Za snažan imunitet

Sastojci: 2 šolje (flaširane) vode, pola šolje (smrznutih) borovnica, banana, 3 šolje kelja ili spanaća, 1-2 kašike kokosovog ulja, sok od jednog limuna, malo cimeta, peršun po želji, četvrtina šolje čija semenki.

(VIDEO) SEKS, A DA NE UĐE? Alkohol koji pruža užitak opijanja, ali bez mamurluka, oboljenja jetre ili karcinoma!

Ako ste tokom zime imali problema sa zdravljem, konzumirajte ovaj zeleni smuti za jači imunitet. Osim što je bogat antioksidansima, sadrži i obilje omega-3 masnih kiselina i vitamina C. Peršun je dobar diuretik koji pomaže u eliminaciji teških metala i ostalih toksina. 

Foto: Shutterstock

Đumbir sa spanaćem

Sastojci: komadić svežeg đumbira, tanko isečen, kašičica cimeta, šaka svežeg spanaća, šolja (flaširane) vode.

Đumbir u kombinaciji s cimetom ima izvrsna protivupalna svojstva, odličan je izbor za detoks organizma, podstiče rad creva i probavu, a smanjuje nadutost.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija