• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

23.04.2019

10:49

ŠTITI SRCE I POVEĆAVA SEKSUALNU AKTIVNOST! Lekovita svojstva đumbira

Ljubav

ŠTITI SRCE I POVEĆAVA SEKSUALNU AKTIVNOST! Lekovita svojstva đumbira

Podeli vest

Đumbir je najpoznatiji kao začin u mnogim kulturama i zemljama. Osim toga, ima i lekovitu svrhu jer pozitivno utiče na zdravlje. Evo kako vam može pomoći kod vaših zdravstvenih problema

Pomaže u prevenciji raka

Đumbir može pomoći u prevenciji raka zbog organskih jedinjenja kao što je gingerol. On poseduje protivupalna svojstva i smanjuje rizik od raka debelog creva. Osim toga, može pomoći u sprečavanju raka jajnika kod žena.

Za zdravije srce

Đumbir može smanjiti rizik od zgrušavanja krvi, smanjiti holesterol i pomoći pri održavanju zdravog nivoa šećera u krvi.

ZA DOBRO JUTRO! Jutarnji trening topi masne naslage

Smanjuje bolove u mišićima i ublažava menstrualne grčeve

Nakon vežbanja đumbir će vam pomoći da smanjite bolove u mišićima i menstrualne grčeve. Pretpostavlja se da su razlog tome protivupalni sastojci koje đumbir ima u sebi.

Foto: Shutterstock

Spasava od mučnina

Istraživanja su pokazala da đumbir pomaže kod ublažavanja mučnina povezanih s trudnoćom, virozom i posledicama hemoterapije.

Leči grip i prehladu

Čaj od đumbira podstiče znojenje za vreme prehlade i gripa, što dovodi do zagrevanja tela iznutra. Osim toga, u hladnim danima dobro će vam doći vruć čaj od đumbira.

Povećava seksualnu aktivnost

Đumbir je poznat i kao afrodizijak koji povećava želju za seksom i poboljšava seksualnu aktivnost. Miris đumbira utiče na privlačnost i uspostavljanje seksualne napetosti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija