KORISNI SAVETI! Evo kako da vam jaja ne popucaju tokom kuvanja

Shutterstock

09:54 Ljubav i zdravlje 0

superžena/informer.rs | 26. 04. 2019.

KORISNI SAVETI! Evo kako da vam jaja ne popucaju tokom kuvanja

Danas je došao i taj dan kada se farbaju jaja koja ćemo jesti na Uskrs. Da vam jaja ne bi popucala, treba da se pridržavate određenih "pravila"

Najbitnije je da su jaja sveža, jer ona neće popucati prilikom kuvanja. 

Da biste odredili da li su jaja sveža, a to ćete prepoznati ako jaje ubacite u čašu s vodom. Ukoliko jae potone, znači da je sveže. 

DEKUPAŽ U PET KORAKA! Probajte da na novi način dekorišete vaskršnja jaja!



S druge strane, ako ne potone, znaćete da nije sveže. 

Još jedna stvar koju treba da znate je da bela jaja imaju tanju ljusku od onih tamnijih. 

Najbolje je da pre kuvanja jaja ona budu neko vreme na sobnoj temperaturi, jer ako ij pravo iz frižidera ubacite u šerpu za kuvanje, velika je verovatnoća da će popucati. 

Stavite ih u mlaku vodu i dodajte malo soli, takođe da ne bi popucala. 

Neka ostane prostora između jaja, nemojte prepuniti šerpu kako se ne bi sudarala dok voda ključa. 

Jaja treba da kuvate na srednjoj temperaturi.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]