• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zena blic

04.06.2019

11:25

NE BACAJTE PROKLIJALI BELI LUK! Evo koje bolesti leče njegove klice

Ljubav

NE BACAJTE PROKLIJALI BELI LUK! Evo koje bolesti leče njegove klice

Podeli vest

Mnogi su smatrali da proklijali beli luk nije za upotrebu, ali naučnici ističu da klice belog luka imaju neverovatno lekovito dejstvo!

Mnogi su smatrali da proklijali beli luk nije za upotrebu, ali naučnici ističu da klice belog luka imaju neverovatno lekovito dejstvo!

Naime, beli luk je zreo tek kad proklija i tada njegova lekovita svojstva postaju efikasnija. Beli luk je prepun antioksidanasa poput alicina i alina. Studija Instituta za medicinsko istraživanje pokazala je da je zreo i proklijali luk odlično sredstvo protiv gljivičnih i virusnih oboljenja, kao i stomačnih grčeva, dijareje, probave…

 

DIJETA ZA DUG ŽIVOT! Šta jesti kad imate povišeni holesterol?

Bogat je i mineralima i nutrijentima, pomaže kod prehlade i trovanja, a pomaže i u zaštiti ćelija od raka.

Ako želite da se zaštitite, koristite proklijali luk, dodajte ga u salatu ili jela i konzumirajte ga redovno.

Stručnjaci ističu da će na organizam najbolji efekat imati sirov beli luk, bez pečenja, kuvanja ili prženja. Redovno ga konzumirajte u salatama ili ga izgnječite, pa mu dodajte peršun i malo ulja za lepši ukus.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija