• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: megagiga.info

07.06.2019

12:36

DOKAZANO JE NAJZDRAVIJA NA SVETU! Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

Ljubav

DOKAZANO JE NAJZDRAVIJA NA SVETU! Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

Podeli vest

Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na svetu

U pitanju je povrće koje sadrži brojne esencijalne vitamine i minerale kao što je gvožđe.

Ako je verovati istraživanjima, ova biljka sadrži više gvožđa nego spanać i više vitamina C od nekih agruma. Osim tih hranljivih materija, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti.

Naime, prema nedavnoj studiji, utvrđeno je da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a takođe i pročišćava krv, podstiče apetit i čisti telo od toksina. Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se i ispijanje razređeno sa vodom u razmeri 1: 5.

Preporučena doza je jedna čaša na svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do nuspojava.

IMAJU JAČE DEJSTVO OD ASPIRINA! Neverovatne prednosti TREŠANJA: Pomažu u borbi protiv raka, u prevenciji srčanih bolesti, ublažavaju glavobolju...

Sok od potočarke se može primeniti lokalno (spolja) u lečenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete konačno da rešite problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.

Za oblogu od potočarke izlomite malo lišća ove biljke i pomešajte sa alkoholom, a zatim nanesite smesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblogu par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.

Takođe, sok od potočarke može da pomogne da se zaustavi rast tumora i metastaze, a neki stručnjaci tvrde da ima moć da spreči brojne kardiovaskularne probleme i zaustavi širenje raka dojke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija