ĆEVAPI NA ŠLJIVI?! Ješćemo meso koje ne podrazumeva klanje životinja?

Shutterstock

09:54 Ljubav i zdravlje 0

Indipendent/informer.rs | 14. 06. 2019.

ĆEVAPI NA ŠLJIVI?! Ješćemo meso koje ne podrazumeva klanje životinja?

Globalna konsultantska firma AT Kearney napravila je izveštaj na osnovu intervjua sa stručnjacima iz industrije, koji predviđaju da će 60 odsto proizvoda od mesa koje konzumiramo do 2040. biti ili zamena na biljnoj osnovi ili kultivisane alternative koje se uzgajaju

Izveštaj kaže da će tranzicija biti rezultat sve veće svesti o ekološkim posledicama konvencionalnih metoda uzgoja mesa i rastuće tražnje za veganskim alternativama.

Definiše se kao vrsta mesa koje se stvara „eksponencijalnim rastom ćelija u bioreaktorima“ i ne uključuje klanje životinja.

KINOA! Biljka stara 6.000 godina bogata magnezijumom, kalcijumom i aminokiselinama!

Proizveden je ekstrakcijom ćelije iz žive životinje i proliferacijom van životinjskog tela pomoću bioreaktora (ko shvati razumeće).

Rezultat je “meso koje je identično konvencionalno proizvedenom mesu”, navodi se u izveštaju, uz napomenu da, iako su početnici proizveli različite prototipe, kultivisani mesni proizvodi još nisu komercijalno dostupni.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]