• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

25.06.2019

18:51

POSLEDICE PIJANKE SU VEĆE NEGO ŠTO MISLITE! Alkohol u OVOM DELU VAŠEG TELA OSTAJE 90 DANA!

Ljubav

POSLEDICE PIJANKE SU VEĆE NEGO ŠTO MISLITE! Alkohol u OVOM DELU VAŠEG TELA OSTAJE 90 DANA!

Podeli vest

Oduvek nas upozoravaju da ne vozimo ukoliko smo popili. Vožnja, jednostavno, nije bezbedna ako je vozač pod dejstvom alkohola. A da li ste se ikada pitali koliko dugo alkohol ostaje prisutan u vašem organizmu

Da li jutro posle burnog izlaska može da predstavlja opasnost, ukoliko želimo da sednemo za volan, i pored toga što je prošlo nekoliko sati?

Posle svakog pijanstva, u zavisnosti od toga koliko popijete i šta ste pili, to može da naškodi vašoj jetri.

- Kada ste pod dejstvom alkohola, alkohol vam struji kroz krv i prolazi kroz jetru, što dovodi do njenog oštećenja - objašnjava Džordž Kob, direktor američkog Nacionalnog instituta u borbi protiv zloupotrebe alkohola i alkoholizma.

NAJBOLJI PRIRODNI LEKOVI PROTIV HELIKO BAKTERIJE! Namirnice koje leče želudac

Glavni posao jetre je da filtrira krv koja teče iz digestivnog trakta u ostatak organizma. Prekomerno konzumiranje alkohola može da učini vašu jetru masnom i da prouzrokuje ožiljke koji mogu da ograniče protok krvi. To može da izazove smrt jetrenih ćelija, a samim tim i zaustavljanje funkcije jetre.

U zavisnosti od našeg metabolizma i težine, zavisi i to koliko dugo će se alkohol zadržati u našem organizmu.

- Ukoliko ste na 0,08 promila i ako više ne pijete, za dva sata biste verovatno bili na oko 0,05 promila - kaže Kob. 

Prema podacima iz američkih centara za lečenje zavisnosti, alkohol može da se otkrije u krvi i do 6 sati kasnije, oko 12 sati do 24 sata u disanju, mokraći i pljuvački, i čak do 90 dana u kosi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija