• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/informer.rs

27.07.2019

08:21

15 NAJJAČIH trikova sa sodom bikarbonom ikada!

Ljubav

15 NAJJAČIH trikova sa sodom bikarbonom ikada!

Podeli vest

Soda bikarbona je jedno od najboljih "sredstava" koje možete da držite u kući, jer ima neverovatne namene u kojima je efikasnija od bilo čega drugog!

Izabrali smo 15 najzanimljivih:

Pravi izuzetno vazdušaste omlete

Na svaka tri jaja u kajgani dodajte četvrtinu kašičice sode bikarbone. Umutite sve zajedno pa izlijte u zagrejan tiganj i dobićete najvazdušastiji omlet ikada.

PREVIŠE ŠEĆERA! Voćni sok nije za decu do godinu dana

Omekšava pasulj

Plašite se da je pasulj suviše dugo stajao i da neće moći da se skuva satima? U prvu vodu u koju ga potapate dodajte prstohvat sode bikarbone i problem je rešen.

Uklanja ružne mirise

Seckali ste namirnice jakog mirisa poput ribe ili belog luka, i sada vam se ruke osećaju na njih? Vlažne ruke istrljajte sodom bikarbonom, pa isperite toplom vodom.  

Neverovatna zabava za decu

Kad se deca zasite svih igara, vi prokuvajte 2 šolje sode bikarbone sa šoljom kukuruznog sirupa i većom šoljom vode. Kad dobijete gustu smesu, sklonite sa vatre i ohladite. Dobili ste smesu za modelovanje bolju i zdraviju od plastelina, sa kojom deca mogu da se igraju ceo dan!

Foto: Pixabay

Čišćenje mašine za sudove

Šolju sode pospite po dnu mašine i uključite ispiranje. Trebalo bi da svi ružni mirisi nestanu!

Spasite zagorelu šerpu

Uklonite što više hrane možete iz zagorele šerpe i sipajte vode do 1/4 posude. Dodajte pola šolje sode i stavite da provri, pa odložite da stoji celu noć. Ujutro ćete s lakoćom skinuti sve crne naslage.

Učinite paradajz slađimAko gajite paradajz u bašti ili saksijama, na zemlju oko stabla pospite sodu bikarbonu. Više nema potrebe da se plašite za ukus povrća!

Pomoć kod opekotina

Ako ste izgoreli na suncu, sipajte šolju sode bikarbone u toplu vodu u kadi i potopite se. Bol će brzo biti ublažen.

Izlečite ranice u ustima

Svakih nekoliko sati ispirajte usnu duplju rasvorom od 1 šolje tople vode i 1 kašičice sode. Bolne i iritantne ranice u ustima će nestati brzo.

Neka mikrotalasna zasija

U staklneu posudu sipajte šolju vode i nekoliko kašika sode. Uključite mikrotalasnu na tri minuta na najvišoj temperaturi. Mirisi bi trebalo odmah da nestanu, a sve mrlje i naslage ćete obrisati jednim potezom pomoću vlažnog sunđera.

Foto: Shutterstock

Osvežite tapete

Masne fleke na tapetama skinućete laganim trljanjem sunđerom koji ste posuli sa malo sode. Isperite sunđer i ponovo prebrišite tapete.

Spas za osetljiv stomak

Maleni prstohvat sode ubacite, na primer, u kafu, sok od pomorandze ili paradajz supu i sprečićete pojavu kiseline nakon jela.

Ublažite posledice ujeda komarca

Ako vas ujede komarac, u dlan sipajte kašiku sode, poprskajte sa nekoliko kapi vode i napravite pastu. Nanesite na ujed i ostavite da se skroz osuši, pa operite. Ovako će mesto ujedna biti manje vodljivo i svrab će nestati.

Otarasite se trave na neželjenim mestima

U pukotine u betonu i na zemlji između posađenih biljaka stalno niče trava. Sprečićete je ako na ta mesta sipate sodu bikarbonu.

Uklonite neprijatan miris stopala

Potopite stopala u mlaku vodu sa sodom bikarbonom. Ostavite tako 15-20 minuta, pa isperite stopala i osušite ih peškirom. Ovaj metod pomaže i kod atletskog stopala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija