• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

28.07.2019

12:30

OTIČU VAM NOGE? Evo šta treba da radite!

Ljubav

OTIČU VAM NOGE? Evo šta treba da radite!

Podeli vest

Ako su i vama cipele odjednom male jer vam noge otiču zbog vrućine, evo šta možete da radite kako biste umanjili otok

Nekako uvek jedva čekamo leto, a onda "kukamo" jer se suočavamo sa svim onim što donosi toplo vreme – nesnosne vrućine, pojačano znojenje, opekotine od sunca, ujedi insekata, ali i oticanje nogu.

Više spoljašnje temperature neretko znače da su vam stopala veća, a podijatar dr Ema Mekoneči kaže da je razlog za to cirkulacija.

- Kako se naša tela greju, dolazi do povećanog dotoka krvi do kože, zbog čega tečnost pomera krvne sudove do okolnog tkriva. Stopala i zglobovi su najniža tačka na telu, pa će nagomilana tečnost tu biti najvidljivija. To će se obično rešiti samo od sebe kada se telo malo aklimatizuje - kaže ona.

DA LI SE SLAŽETE? Ženama je kod muškaraca najbitnija jedna osobina i važnija je i debljine novčanika, duhovitosti i fizičkog izgleda!

Kada se tečnost zadrži, lako se može desiti da vam sandale odjednom budu tesne, a obuća koja ne odgovara vašim otečenim stopalima može da uzrokuje druge probleme.

- Postarajte se da vam stopala nisu prevelika za obuću koju nosite po ovakvom vremenu. Kod mene na kliniku često leti dolaze zbog uraslih noktiju na nogama ili zbog zadebljale kože između prstiju, a sve zbog otečenih nogu u obući - ističe podijatar.

Ema ističe da možete da pomognete sebi tako što ćete unositi mnogo vode i voditi računa da telo bude hidrirano.

JAJA UBIJAJU, A NE CIGARETE! Ova tvrdnja veganke izazvala kontroverzu na Tviteru

- Pomozite telu da 'pomeri' tečnost tako što ćete raditi jednostavne vežbe za zglobove, poput rotiranja stopala ukrug, kako da crtate krug velikim nožnim prstom. Radite po 10 ponavljanja nekoliko puta dnevno, kako biste sprečili zadržavanja tečnosti - kaže dr Ema Mekoneči.

Ona ističe i da masaža stopala može da pomogne, a nije loše ni da se opustite u toploj kupki sa epsom solima – to će vas opustiti, ali i smanjiti zapaljenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija