• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.hr

30.07.2019

08:49

DA STOMAK RADI KAO SAT! Uz pomoć ovih šest saveta više nikad nećete imati problema sa probavom!

Ljubav

DA STOMAK RADI KAO SAT! Uz pomoć ovih šest saveta više nikad nećete imati problema sa probavom!

Podeli vest

Ubrzavanjem probave rešavaju se mnogi zdravstveni problemi koji prate spor rad probavnog sistema

Na taj način izbacujemo višak tečnosti iz organizma i osećamo se poletnije i zdravije.

Ako ste od onih ljudi koji duže vreme muče muku sa zatvorom, obavezno pročitajte i primenite ove savete.

Povećajte količinu ulja u ishrani

Kako biste poboljšali rad probavnog sistema i pročistili treba da jedete i što više zdravih prirodnih ulja kojih ima dosta u  orašastom voću, semenkama i avokadu.

Izbegavajte suvu hranu

Suvoj hrani je potrebno više vlage kako bi se bolje probavila.  Stoga ,jedite vlažne i kuvane namirnice, ali ne suve. Najgora hrana za spora creva su pirinčani keks, keks od raži, kokice, suvo voće, musli..

Očistite organizam

Osobama koje kubure sa viškom kilograma i sporom probavom preporučuje se čišćenje organizma. Za to je potrebna jaka volja, ali uz pomoć drage osobe lakše ćete sigurno sebe naterati na to.

Izbegavajte sirovu hranu

Ishrana koja se bazira na termički neobrađenoj hrani vrlo je zdrava, ali su za njenu probavu potrebni posebni enzimi, drugačiji od onih koji služe za probavljanje termički obrađene hrane.

Foto: Shutterstock

Popularan način čišćenja organizma je onaj da jedan ili dva dana pijete samo sveže napravljeni sok od voća i povrća.

Drugi način je da jedan dan u nedelji pijete samo vodu i ne jedete nikakvu krutu hranu. Želite li da pojednostavite čišćenje praktikujete ga uvek isti dan u nedelji.

Izbegavajte hleb, testeninu i ovsene pahuljice.

Ovo je teška hrana koja usporava rad creva, te podstiče gojenje. Stoga jednostavne ugljenohidrate, koji nas „podmuklo“ napune kratkotrajnom energijom, zamenite celovitim žitaricama.

Konzumirajte više celovitih žitarica

One su složeni ugljenohidrati koji nas dugoročno pune energijom i postepeno sagorevaju masne naslage.

IMPLANTI U DOJKAMA MOGU DA IZAZOVU BOLEST! Proverite šta ugrađujete u svoje telo!

Celovite žitarice su kvinoja, ječam, proso, ovas i pirinač, ali njena zdrava varijanta kojoj je potrebno duže vreme da se skuva, oko dvadeset minuta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija