• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

07.08.2019

18:01

POMAMA U NAJAVI! Novi medicinski izum, injekcija koja topi kilograme!

Ljubav

POMAMA U NAJAVI! Novi medicinski izum, injekcija koja topi kilograme!

Podeli vest

Nova injekcija za mršavljenje mogla bi da pomogne gojaznim ljudima da smršaju oko 4,5 kilograma za četiri nedelje

O ovoj injekciji govori se kao o "najboljem tretmanu protiv gojaznosti do sada", a kažu da je bolja opcija i od podvezivanja želuca jer nema nikakvih neželjenih efekata.

Naučnici objašnjava da ubrzava mršavljenje zahvaljujući koktelu hormona koji sagorevaju masti. Takođe, testovi su pokazali da je kod dijabetičara pomogla vraćanje nivoa šećera krvi u normalu za mesec dana.

- Postoji realna potreba za novim lekovima kako bismo mogli da poboljšamo i spasimo živote mnogih pacijenata. Gojaznost i dijabetes tipa 2 mogu da dovedu do ozbiljnih i potencijalno smrtonosnih stanja, poput kancera, infarkta i srčanih bolesti. U poređenju sa drugim metodama i tretmanima, ovaj neinvazivni lek je snizi nivo glukoze na skoro normalan nivo kod naših pacijenata - kaže profesor Triša Ten sa "Imperijal koledža" u Londonu.

Ona objašnjava da ova injekcija imitira efekte podvezivanja želuca, ali danema sporedne efekte operacije. Podvezivanje želuca je često uspešno, ali može da dovede do komplikacija poput bola u abdomenu, hronične mučnine, povraćanja i veoma niskog nivoa šećera u krvi.

SVE ŠTO NISTE ZNALI O VITAMINU D! Da, moguće je i da se predozirate!

Prethodne studije tima profesorke Ten su pokazale da operacija podvezivanja želuca "radi" zbog tri specifična hormona koja se u crevima oslobađaju u većoj količini. Reč je o hormonima koji smanjuju apetit, dovode do gubitka viška kilograma i poboljšavaju sposobnost tela da iskoristi šećer apsorbovan iz hrane.

Zbog toga je tim odlučio da sprovede eksperiment i proveri da li će hormoni imati isti efekat ako se ubrizgaju injekcijom. Ne samo što je efekat isti, već ubrizgavanje hormona na ovaj način dolazi bez rizika od nuspojava.

- Iako je reč o maloj studiji, ovaj tretman je obećavajuć i pokazalo se da može mnogo da poboljša zdravlje pacijenata za samo četiri nedelje. Ukoliko dalja istraživanja budu uspešna, u bližoj budućnosti bi ovakav tretman mogao da bude dostupan mnogim pacijentima - istakla je prof. Ten.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija