• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvar ukusa/informer.rs

13.09.2019

12:11

SUPERVOĆE! Evo zašto bi ananas trebalo češće da se nađe na vašoj trpezi!

Ljubav

SUPERVOĆE! Evo zašto bi ananas trebalo češće da se nađe na vašoj trpezi!

Podeli vest

Sok od ananasa sadrži niz vitamina i minerala, uključujući vitamin B6, magnezijum, kalijum i tiamin. Zadovoljiće čak 73 odsto dnevne potrebe za manganom, 9 odsto dnevne potrebe za bakrom, a istovremeno će telo snabdeti kalcijumom, gvožđem i fosforom

Ananas je i dobar izvor vitamina C, beta karotena, topivih i netopivih vlakana. Istraživanja su pokazala da svakodnevnom konzumacijom soka od ananasa možete smanjiti rizik od nastanka niza bolesti.

Prevencija raka

Zahvaljujući vitaminu C i beta karotenu, ima odlična antioksidacijska svojstva. Ananas će pomoći u smanjenju nivoa slobodnih radikala koji mogu da izazovu velika oštećenja unutar ćelija i DNA.

Jača imunitet

Vitamin C jača imunitet i štiti od bakterija, virusa i gljivica. Ananas je odličan izvor bromelaina, jedinjenja koje pomaže telu da se obrani od niza infekcija i može da pomogne tokom sezone gripa i prehlade.

Foto: pexels.com

Prevencija krvnih ugrušaka

Ananas smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka, piše Stvar ukusa. Osobe koje imaju povećan rizik od nastanka krvnih ugrušaka, svakako treba da počnu da svakodnevno uzimaju sok od ananasa, uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.

Foto: Pixabay

Smanjuje rizik od osteoporoze

Zahvaljujući visokom udelu mangana, ananas može da pomogne u smanjenju rizika od osteoporoze. Samo jedna šojlica ananasa je dovoljna da unesete čak 73 odsto preporučene dnevne doze mangana.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija