• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

19.09.2019

15:12

PROBAJTE NOVU DETOKS DIJETU! Izbacuje toksine, podmlađuje organizam i reguliše probavu!

Ljubav

PROBAJTE NOVU DETOKS DIJETU! Izbacuje toksine, podmlađuje organizam i reguliše probavu!

Podeli vest

Crno grožđe ima antioksidativno, protivupalno i antialergijsko delovanje zahvaljujući flavonoidima čija koncentracija je najveća u opni bobice i u košticama

Inače, flavonoidi su polifenoli veoma zastupljeni u plodovima biljaka, bogati su antioksidansima i veoma zdravi za ljudski organizam.  Odlično deluju na zdravlje kardiovaskularnog i živčanog sistema.

Zbog svog sastava crno grožđe nazivamo još prirodnim tonikom koji je pravi detoks za ljudski organizam.

Nutricionistkinja Olja Martinić preporučuje detoks dijetu za čišćenje organizma od toksina nakon leta, koja će vas savršeno pripremiti za hladne dane.

Foto: Shutterstock

 - Kao i većina voća dobar je izvor vode, minerala i vitamina. U 100 grama grožđa imamo oko 120 kcal što znači da jedan kilogram slasnih bobica daje čak 1200 kcal - objasnila je Olja Martinić i naglasila da se povremena dijeta crnim grožđem preporučuje isključivo zdravim ljudima.

"Za zdrave osobe, koje nemaju ograničenja u ishrani po drugoj osnovi, par dana selektivne dijete sa crnim grožđem može biti blagotvorno. Grožđe podstiče normalnu probavu i deluje diuretski. Grožđe detoks jednodnevni ili dvodnevni je u praksi najčešće primenjivani voćni 'post kako zbog visoke vrednosti ove namirnice, tako i zbog toga što daje osećaj sitosti".

Ova dijeta smiruje telo i vraća energiju, podmlađuje organizam, prolepšava kožu i kosu, reguliše probavu i štiti od bolesti. 

Ukoliko niste sigurni da li zbog zdravlja smete da primenite ovu detoks dijetu organizma, posavetujte se sa svojim lekarom.

Koliko treba pojesti?

 

1,5 kg grožđa u 4-6 obroka
voda - nekoliko čaša dnevno
trajanje - 1-3 dana najviše

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija