• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/Informer.rs

27.04.2021

12:42

NEMA VIŠE RIBANJA! Samo jedna stvar spašava vaše zagorelo posuđe!

Ljubav

NEMA VIŠE RIBANJA! Samo jedna stvar spašava vaše zagorelo posuđe!

Podeli vest

Bilo da je u pitanju zalepljen pirinač, zagorela jaja ili testenina, žestoko ribanje šerpe ili tiganja vam ne gine ako želite da ga spasite i da ne završi u kanti za smeće.

Ipak, postoji i mnogo lakši način za čišćenje zagorelog dna bez ribanja, namakanja i mukotrpnog pranja, koji je otkrila jedna mama na internetu.

Korisnica Fejsbuka u grupi Mums Who Clean zatražila savet kako da očisti nov tiganj od zagorelog pirinča, te su mnoge žene podelile svoju tehniku, ali jedan savet se izdvojio kao najbolje i najlakše rešenje ‘zagorelog problema’.

Žena je napisala da njeno rešenje ne uključuje ni najmanje ribanja. Sve što je potrebno je da šerpu ili tiganj napunite ključalom vodom do 2-3 cm, u nju stavite tabletu za pranje posuđa i ostavite preko noći.

– Tableta za pranje posuđa je upalila! Bez ikakvog ribanja! Hvala Vam, mame – napisala je žena i objavila dve fotografije tiganja, pre i nakon uspešnog namakanja s tabletom i ispiranja ostataka.

S tabletom za pranje posuđa operite i rernu

Rekla je da je isprobala sve moguće proizvode kako bi očistila prljave žice iz svoje rernu, ali se činilo da ništa ne funkcioniše – sve dok nije upotrebila tabletu za pranje posuđa i toplu vodu koja je odmah uklonila skorelu nečistoču.

 

 

Postupak je jednostavno uključivao stavljanje tablete u kadu s toplom vodom u koju je prethodno stavila sve odvojive delove rerne i dve tablete za pranje posuđa. Ostavila je preko noći i ujutro samo krpom od mikrofibera prebrisala ostatke nečistoće.

– Nakon godina upotrebe jakih hemikalija za čišćenje rerne, zadivljena sam činjenicom da mi je bila potrebna samo tableta za pranje posuđa u mašini, topla voda i lagano ribanje – napisala je u istoj grupi.

– Nisam mislila da će biti tako lako – dodala je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija