• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

13.07.2021

21:15

JEFTINI TRIKOVI za mirišljav beli veš! OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA!

Ljubav

JEFTINI TRIKOVI za mirišljav beli veš! OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA!

Podeli vest

Jednostavni trikovi koji će očistiti mrlje lako i vašu odeću učiniti belom opet.

Dosadne fleke i promenjena boja odeće prava je noćna mora svih žena. Vrlo teško ih je otkloniti i vratiti svežinu i miris odevnih komada.

Ni jedno kupovno sredstvo koje je puno hemikalija nije toliko efikasno protiv mrlja, a takođe su skupi.

Srećom, rešenja ima. Da bi vaša odeća bila čista, bez mrlje, ne treba vam borbena oprema. Dovoljni su ovi mudri trikovi i preparati koje svi imamo kod kuće.

Trikovi za skidanje fleka

Reagujte brzo
Kod svežih mrlja pokupite višak tečnosti čistom belom krpom ili ubrusom. Nežno povucite ostatak tipum nožem. Kod čvrstih mrlja, poput blata, bolje je da reagujete tek kada se fleka osuši, ali pre pranja odeće.

Probajte s hladnom vodom
Reagujte uvek prvo hladnom vodom jer je tad najmanja verovatnoća da će mrlja ostati. Pritom čuvate i materijal i struju.

Foto: pexels.com

Izuzetno prljave komade perite odvojeno
Razne mrlje mogu sa jednog komada odeće da se prenesu na čistiju odeću u toku pranja, posebno ako je temperatura vode niža, a vreme pranja duže. Zato izuzetno prljavu odeću perite odvojeno.

Soda bikarbona

Natopite odeću u smesi od 4 l vode i jedne šolje sode bikarbone, a za nekoliko minuta videćete kako se prirodna boja vraća na odeću.

Aspirin
Zdrobite 6 aspirina i dodajte ih u posudu sa vodom, a zatim potopite odeću u smesu na 30 minuta. Operite ih, kao i obično, na kraju, a mrlja će nestati.

Sirće i limun
Ovo je još jedna fenomenalna mešavina za mrlje na odeći – samo pomešajte sok od limuna i sirće sa svojim deterdžentom i operite odeću na uobičajen način. Iako je miris ove mešavine malo jači, brzo će ukloniti mrlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!
potresno svedočenje

Sestra ubijenog čuvara iz Ribnikara otvorila dušu: Dragan mi je raspoložen došao u san, posle mi je bez njega bilo još teže!

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen

03.05.2024

11:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija