• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

02.02.2022

10:15 >> 10:18

Smršala sam 32 KILOGRAMA, bez odricanja BRZE HRANE! Ovo su 4 moja glavna SAVETA!

Ljubav

Smršala sam 32 KILOGRAMA, bez odricanja BRZE HRANE! Ovo su 4 moja glavna SAVETA!

Podeli vest

Iako je proces gubitka kilograma veoma naporan, postoje cake koje će vam pomoći da lakše dođete do željenog cilja.

Sofi Mičel je oduvek sebe smatrala "velikom devojkom" u društvu i to je bilo nešto na šta je navikla. Njena borba sa kilogramima i "jo-jo" efektom je počela još kada je imala 16 godina i krenula na fakultet. Upala je u depresiju, koju je "lečila" hranom, a kada je osećala poboljšanje, pokušavala je da smrša. To se najčešće završavalo tako što bi skinula par kilograma, koji bi se naravno, vrlo brzo vratili. 

Dodatni problem je nastao kada je upoznala svog sadašnjeg supruga i započela zajednički život:

- Naša kuća se nalazila između dva supermarketa i nekoliko kioska brze hrane - to je bio recept za propast i samo sam posmatrala kako se kilogrami gomilaju. 

U jednom momentu Sofi je dostigla čak 108 kilograma, ali tek nakon posete lekaru, radi redovnog pregleda, postala je svesna da treba nešto da uradi po pitanju svoje težine. 

Sofi je otkrila da ima izuzetno visok krvni pritisak i da će morati da koristi lekove, kako bi ga držala pod kontrolom.

Foto: Shutterstock

zdrava hrana

- Imala sam samo 24 godine. Tada sam odlučila da je dosta. 

S obzirom na to da nije imala uspeha samostalno prateći razne dijete, ona je odlučila da se pridruži agenciji koja će nadgledati njen napredak.

Prva stvar koju je primetila, ticala se obima njenih porcija:

- Time što sam merila hranu, uvidela sam koliko su ogromne bile moje pređašnje porcije. Takođe sam naučila da prestanem da sebi nabijam pritisak, što mi je dodatno pomoglo da napredujem. 

Ipak, ono što mnogi nisu mogli da veruju, jeste da je Sofi zapravo mršavila uprkos činjenici da se nije odricala omiljene hrane, jela sa prijateljima ili hrane za poneti:

- Sada kada izađem, naručim baš ono što hoću. U početku su mi prijatelji govorili "ne smeš to da jedeš, na dijeti si", a ja bih im rekla "zapravo, da, smem. 

Jedna od stvari koje Sofi nikako nije "legla" jeste vežbanje u teretani. Kako je objasnila, to jednostavno nije za nju, ali je našla alternativu, kako dodatno da sagori kalorije:

- Kada je moja mama krenula na džajv ples, zvučalo mi je zabavno, pa sam rešila da krenem sa njom. Na kraju sam uspela da ubedim i supruga da ide sa mnom, pa je to postala neka naša zajednička aktivnost.

Foto: Shutterstock

zdrava hrana

Iako ima još nekoliko kilograma koje bi želela da skine, Sofi kaže da je trenutno zadovoljna, kao i da ima četiri ključna saveta za sve koji se nalaze u situaciji u kojoj je i ona bila:

Budite nežni prema sebi: Svi se nerviraju kada pokušavaju da izgube kilograme, ali to vam ne čini ništa dobro. Ako vi nećete biti fini prema sebi, onda ko će?

Pratite sve vezano za vašu hranu: Veoma je važno da vodite računa o svemu što jedete. Ukoliko ste se ugojili, onda je ovo najbolji način da vidite zašto i gde grešite (da li su u pitanju prevelike porcije ili nešto drugo)

Nađite fizičku aktivnost u kojoj ćete uživati: Ukoliko ne volite Zumbu, nemojte ići na Zumbu! Postoji toliko mnogo načina za sagorevanje kalorija, kao na primer ples ili jednostavna šetnja.

Podrška: Ukoliko imate nekoga s kim biste zajedno bili na dijeti ili jednostavno imali nečiju podršku, to je veoma važno. Znam da je to što sam imala mamu koja me je ohrabrivala da ustajem iz kreveta na trčanje, bila jedna od ključnih stvari, između ostalog jer nisam želela nju da razočaram. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija