• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

10.04.2022

10:07

DOKTOR OTKRIVA! Evo kako da smanjite STRES pomoću vaših OČIJU - caka je u FOKUSU! (VIDEO)

Ljubav

DOKTOR OTKRIVA! Evo kako da smanjite STRES pomoću vaših OČIJU - caka je u FOKUSU! (VIDEO)

Podeli vest

Ukoliko se borite sa stresom, ova tehnika opuštanja će vam sigurno pomoći.

@dr.karanr Amazing relaxing technique! #schoolwithdrkaran #mentalhealth #relax ♬ You - Petit Biscuit

Stres je normalan i sastavni deo života. Međutim, ako izmakne kontroli, možete imati i psihičke i fizičke simptome.

Iako je ljudima lako da kažu "smiri se" ili "odvoji vreme da se opustiš", to nije uvek moguće.

Sada je doktor Karan Raj otkrio kako možete ukloniti stres za nekoliko minuta. On je objasnio da možete smanjiti osećaj stresa i anksioznosti koristeći oči.

Rekao je da je važno zapamtiti da vaše oči nisu povezane sa mozgom, već da su one zapravo mozak.

- Tokom embrionalnog razvoja, oči su zapravo deo prednjeg mozga i u prvom tromesečju izlaze izvan lobanje - kaže doktor.

Dr Rajan je rekao da ako sedite kod kuće i skrolujete po telefonu ili gledate u ekran na poslu, onda imate fokusni vid.

- Vidno polje se sužava i vi se fokusirate na nešto i to aktivira simpatički nervni sistem ili odgovor na stres - rekao je on.

Objasnio je da ovo vizuelno polje možete koristiti da kontrolišete svoje reakcije na stres. Tačnije, ako svoj fokusni vid prebacimo na panoramski vid i uključimo periferni vid, kao što je gledanje u nebo, to može smanjiti stres.

Objašnjavajući logiku iza ovoga, on je rekao da panoramski i periferni vid aktiviraju parasimpatički nervni sistem, što smanjuje uzbuđenje.

Dr Karan je završio video predlažući da odvojite nekoliko minuta svakog dana da se "fokusirate na defokusiranje" kako biste se opustili.

Fizički simptomi stresa mogu uključivati glavobolje, napetost mišića, probleme sa stomakom, bol u grudima i seksualne probleme. Mentalni simptomi često mogu uključivati poteškoće u koncentraciji, osećaj preopterećenosti i zaborava i stalnu zabrinutost.

Ako se borite sa stresom, trebalo bi da se fokusirate na vežbe disanja, koristite veštine upravljanja vremenom i razmislite o podršci gde je to potrebno.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija