• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

15.04.2022

20:45

ALERGIJA ILI KORONA? Neki simptomi su ISTI, ali evo kako da znate ŠTA je u pitanju!

Shutterstock

Ljubav

ALERGIJA ILI KORONA? Neki simptomi su ISTI, ali evo kako da znate ŠTA je u pitanju!

Podeli vest

Ukoliko niste sigurni da li su simptomi koje osećate posledica alergije ili korone, možda će vam ovo rešiti nedoumice.

Za one koji pate od alergije i polenske groznice, svrab očiju, kijanje i curenje iz nosa su uobičajeni simptomi.

Međutim, postoje neki simptomi koji se takođe javljaju kod korona virusa, kao što su curenje iz nosa, bol u grlu i kašalj, a koji mogu podsećati na polensku groznicu.

Curenje iz nosa je sada jedan od najčešćih simptoma omikrona. Iako je kašalj čest kod obe bolesti, postoje razlike između njih.

Ako imate polensku groznicu, verovatno će vaš kašalj biti "golicljiv" i suv – dok ako imate koronu, to će verovatno biti uporniji kašalj, sa najmanje tri "epizode ​​kašlja" u jednom danu.

Simptom koji se svakako ne pojavljuje kod alergija, a veoma je značajan kod korone je temperatura.

Foto: Shutterstock

kašalj

Naravno, i dalje se savetuje da ostanete kod kuće ako imate bilo kakve simptome kovida, a koji dodatno uključuju curenje iz nosa, glavobolju, umor ili se ne osećate dovoljno dobro da idete na posao ili obavljate normalne aktivnosti.

Profesor Tim Spektor, vodeći u studiji o simptomima kovida, rekao je:

- Izgleda da curenje iz nosa ima sve veći broj ljudi, kad god pogledam, povećava se procenat. 83 odsto ljudi sa kovidom u ovom trenutku ima curenje iz nosa.

Prvi simptomi omikrona uključuju umor, bol u grlu, glavobolju, kijanje, promukao glas, bol u očima i neobičan bol u mišićima.

Sa porastom nivoa polena, ljudima koji dobiju polensku groznicu biće teško da znaju da li imaju uobičajenu prolećnu reakciju ili su bolesni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija