• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2022

19:30

UKLANJA SVE NEČISTOĆE! Limun vraća sjaj rerni!

Ljubav

UKLANJA SVE NEČISTOĆE! Limun vraća sjaj rerni!

Podeli vest

U današnje vreme postoje brojna sredstva za čišćenje doma, od onih preskupih, do onih jeftinijih. Neka su prilično efikasna, ali na duže staze mogu uticati na uništavanje sanitarija ili površina koje čistite. Zato je uvek bolje okrenuti se prirodnijim sredstvima

Limun je voće koje blagodetno utiče na naš organizam i celokupno zdravlje. To je opšte poznata činjenica. Ipak, da li ste znali da ga možete koristiti i pri održavanju higijene doma?

Potrebni su vam samo jedan limun i činija vode. Isecite limun na kriške i stavite u činiju vode pogodnu za pečenje u rerni. Potom, uključite rernu na 200 stepeni.  Stavite da se peče par minuta dok limunovi ne porumene. Potom, uzmite krpu i obrišite unutrašnjojst rerne. 

 

 

Ovaj način čišćenja funkcioniše na nekoliko načina. Prvo, para cirkuliše u rerni omekšavajući sve skorele mrlje od pečenja hrane. Ulja koja se nalaze u kori limuna potpuno razaraju mrlje, a natopljenim u pari koja cirkuliše potpuno je fantastičnog efekta.  Limun je snažan antiseptik i ima antibakterijsko dejstvo, te će ujedno sprečiti novo pojavljivanje prijavštie i masnoća, makar na neki period. 

Osim za čišćenje rerne, polovinu limuna možete iskoristiti i za ribanje sanitarija u kupatilu i kuhinji. Presecite limun napola i utrljajte ga na sanitarije, potom obrišite pamučnom krpom. Kamenac će nestati , a slavine će blistati i biti oslobođene od bakterija nakupljenih tokom česte upotrebe. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija