• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2022

17:53

NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVITE PRILIKOM UVIJANJA KOSE! Vodite računa!

Pixabay

Ljubav

NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVITE PRILIKOM UVIJANJA KOSE! Vodite računa!

Podeli vest

Bilo da su rezultat guste, sitne ili, pak, opuštene lokne, ukoliko figaro ne upotrebljavate pravilno, rezultati mogu da budu katastrofalni za vaš izgled

U nastavku teksta pogledajte koje su najčešće greške prilikom uvijanja kose figarom.

Koristite pogrešnu veličinu figara

U ovom slučaju veličina jeste bitna! Različite veličine uređaja za stilizovanje kose služe za postizanje određenih izgleda. Manji figaro se koristi za sitnije lokne i talase, a idealan je za kratku kosu. Veći uvijači namenjeni su za dužu kosu, a njima se postižu krupne lokne

Ne koristite preparat za zaštitu od toplote

Kako biste sprečili termička oštećenja kose u najvećoj mogućoj meri, ovi proizvodi su neizostavni. Takođe, vodite računa o tome da vam je kosa potpuno suva pre nego što počnete da je uvijate. Korišćenje prese ili figara na vlažnoj kosi je siguran put do ozbiljnih oštećenja kao što su ispucali krajevi. Uvijate u pogrešnom smeru

Za što prirodniji efekat najbolje je da uvijate kosu od lica. Ne zaboravite da kosu sa svake strane lica treba da uvijate u suprotnim smerovima, što znači da desnu stranu uvijate nalevo, a levu nadesno.

Foto: Pixabay

Lokne

Koristite pogrešnu veličinu figara

Grešite ukoliko krajeve kose uhvatite figarom, a potom ga provlačite oko pramena. Da biste formirali uvojke koji deluju prirodno i kako bi oni što duže zadržali oblik, kao i da biste postigli volumen pri korenu kose, zapravo bi trebalo da radite obrnuto. Figaro držite vrhom okrenutim nadole i oko njega namotavajte pramen kose počevši od korena, dok krajeve možete i da držite prstima kako biste ih zaštitili od oštećenja.

Uzimate previše kose od jednom

Pramenovi, pramenovi, pramenovi! Najbolji rezultati se postižu ukoliko uvijate više manjih pramenova kose umesto nekoliko velikih. Ako uzmete previše kose od jednom toplota se neće ravnomerno rasporediti duž pramena i vaše lokne će se brzo opustiti i ispraviti.

Predugo držite pramen na uvijaču: Očigledno je da toplota nije najbolji prijatelj vaše kose… Poslednje što želite su "sprženi" krajevi! Kosu držite obmotanu oko figara najduže 10 sekundi i izbegavajte podešavanje temperature na maksimum.

Foto: printscreen youtube

Odmah počinjete da "nameštate" uvojke

Zlatno pravilo glasi- ne dirajte kosu dok se ne prohladi! Ako pokušate da rastresete lokne čim ste ih "skinuli" s figara poništićete sav trud uložen da uvijete kosu. Sačekajte petnaestak minuta, ili dok se uvojci sasvim ne ohlade, pre nego što prstima prođete kroz kosu.

Ne čistite figaro

Višak proizvoda za zaštitu od toplote skuplja se na uvijaču i može da izazove isušivanje kose, ili da se zalepi za vlas i oteža je. Potrudite se da očistite figaro barem jednom sedmično.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15