• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.10.2022

07:50

MISLILA SAM DA JE BEZOPASNO! Devojka je imala jak osip, a zapravo je bila BLIZU SMRTI!

Tiktok/@bb.jules

Ljubav

MISLILA SAM DA JE BEZOPASNO! Devojka je imala jak osip, a zapravo je bila BLIZU SMRTI!

Podeli vest

Julijana Paskarelja je zamalo umrla, nakon što je otkrila da je osip, za koji je mislila da je bezopasan, zapravo bio znak retkog poremećaja krvi

Julijani Paskarelja (21) se ceo život promenio za nekoliko sati, kada je u aprilu 2020. primetila male crvene tačke po celom telu.

U početku nije obraćala pažnju na osip, ali se za samo 15 minuta dramatično pogoršao.

- Bilo mi je muka i vrtelo mi se, postala sam izuzetno bleda i zelena - objasnila je ona.

Takođe je dobila modrice po celom telu.

Julijana je hitno prevezena u bolnicu i nekoliko sati kasnije, dijagnostikovana je idiopatska trombocitopenična purpura (ITP) – redak poremećaj krvi.

Lekari su joj rekli da ju je nekoliko minuta delilo od smrti i da je hitna transfuzija trombocita sve što bi moglo da je spase.

U Julijaninom slučaju, njene dijagnoze su imale strašne posledice.

Rečeno joj je da bi njen mozak mogao krvariti u bilo kom trenutku njenog života - što možda neće preživeti.

Foto: Tiktok/@bb.jules

Julijana Paskarelja

- Saznanje da bi moj mozak svakog trenutka mogao da iskrvari i da mogu izgubiti život, zaista mi je pokazalo novu perspektivu na život - objasnila je Julijana.

ITP je redak poremećaj krvi koji pogađa 200.000 ljudi, obično starijih od 60 godina.

- Kao mlada žena koja je ušla u dvadesete, shvatila sam da život nije zagarantovan i da moram maksimalno da iskoristim ono što mi je univerzum pružio. Moram da vodim računa o svom telu i da pazim na sebe, kao i na druge. Ovo iskustvo mi je promenilo život, i iako je bilo jedno od najgorih, drago mi je što imam postavljenu dijagnozu. Mogu da budem spremna za buduće epizode ​​i pomognem drugima da razumeju stanje o kojem ranije nisam znala ništa - rekla je ona i dodala:

- Uvek treba da budete svesni sopstvenog tela. Naš mozak govori našem telu kada nešto nije u redu, a ako ne obratimo pažnju, to može biti opasno po život. Uvek tražite tragove i modrice koje se brzo pojavljuju i obratite pažnju na to kako se osećate fizički - istakla je Julijana, prenosi thesun.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija