• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

24.10.2022

10:28

DALI SU MI LETAK O MENTALNOM ZDRAVLJU! Devojku ubeđivali da je ANKSIOZNA, a prava dijagnoza je sve ostavila U ŠOKU!

Shutterstock

Ljubav

DALI SU MI LETAK O MENTALNOM ZDRAVLJU! Devojku ubeđivali da je ANKSIOZNA, a prava dijagnoza je sve ostavila U ŠOKU!

Podeli vest

Laru Foks Hil su ubeđivali da ima anksioznost, a zapravo je bolovala od endometrioze

Tinejdžerka Lara Foks Hil je ispričala o svojoj dvogodišnjoj borbi za dijagnozu, nakon što su lekari odbacili njen bol u stomaku kao "samo anksioznost". Čak su joj uručili letak o zaštiti mentalnog zdravlja, nakon što je zatražila medicinsku pomoć 2019.

Na kraju je otkrila da je neopisivi bol koji je osećala uzrokovana endometriozom.

Lekari su joj navodno rekli da je bol rezultat toga što se njen um poigravao.

- To što me je medicinsko osoblje ignorisalo činilo je da se osećam poprilično usamljeno. Pokušavali su da me nateraju da verujem da imam anksioznost i da mi je to nanosilo fizičku bol. Imala sam 14 godina, tek sam postajala tinejdžer i gradila svoje samopouzdanje, bilo je to iskustvo koje ostavlja ožiljke - rekla je Lara.

Učenica takođe tvrdi da je, kada se u martu 2021. vratila u bolnicu Veksam Park u Berkširu, poslata kući sa dve tablete paracetamola.

- Bilo je to za vreme zatvaranja (zbog korone) i morala sam da idem sama. Spakovala sam torbu za noć, jer je bol bio toliko intenzivan, da sam mislila da ću biti hospitalizovana. Umesto toga, dali su mi lekove protiv bolova i otpustili me. Odvukla sam torbu do klupe i onda sam jecala, dok nisu stigli moji roditelji.

Foto: freepik.com

bol

Lara tvrdi da članovi osoblja nisu verovali da je dovoljno stara da doživi endometriozu.

Stanje koje pogađa jednu od deset žena širom sveta, odnosi se na to kada tkivo slično sluzokoži materice, raste spolja u stomaku i krvari.

Uobičajeni simptomi i komplikacije uključuju bol tokom odnosa, obilne menstruacije, neplodnost i jake menstrualne grčeve.

Lari je bilo potrebno 18 meseci i tri operacije da se uspešno izleči.

- Lekari bi govorili da sam premlada da doživim problem tako odrasle žene ili da nisam imala "pravu" vrstu bola. Ali u nekom trenutku sam krvarila 24 sata dnevno, padala u nesvest tri puta nedeljno i nisam mogla da hodam. Svakog dana nisam spavala, ustajala sam i kupala se do šest puta dnevno, da bih mogla da kontrolišem bol dovoljno da mogu da čitam knjigu popodne - kaže Lara i dodaje:

- Nakon konsultacija sa brojnim stručnjacima, u junu sam imala poslednju operaciju i to je bilo kao da sam se preporodila, prenosi TheSun.
 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija