• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

26.11.2022

18:19

OVAJ SIMPTOM JE PRVO PRIMETILA! GLUMICA OTKRILA DA SE BORILA SA ISTIM KARCINOMOM od kojeg je preminuo i njen suprug!

Instagram/gwynethpaltrow

Ljubav

OVAJ SIMPTOM JE PRVO PRIMETILA! GLUMICA OTKRILA DA SE BORILA SA ISTIM KARCINOMOM od kojeg je preminuo i njen suprug!

Podeli vest

Glumica Blit Dener, majka glumice Gvinet Paltro podelila je nedavno s javnosti da se borila protiv raka usne duplje i da je trenutno u remisiji

Šesnaest godina nakon smrti njenog supruga, Blit Dener je bila šokirana saznanjem da ima istu vrstu raka od kojeg je i on preminuo u 58. godini. U novom intervjuu za "People", Denerova je prvi put otkrila javnosti da je imala rak usne duplje, koji je sada u remisiji. Glumici je rak dijagnostikovan 2018. nakon što je osetila simptome, uključujući jedan znak koji je prepoznala iz borbe pokojnog supruga Brusa Paltroua.

- Svako na neki način bude pogođen, dirnut kada je rak u pitanju, ali je neobično da par ima isti oblik raka - rekla je Blit za "People".

- Sećam se da sam pogledala u nebo i rekla Brusu: "Jesi li usamljen gore?" To je podmukla bolest. Ali sada sam dobro i srećna sam što sam živa.

Danner je primila lečenje nakon dijagnoze pre četiri godine

Prema "People" magazinu, glumica je nakon dijagnoze prošla dve operacije, istražila alternativne tretmane i radila zračenje i hemoterapiju. Operacija 2020. godine uspela je da ukloni kancerogeno tkivo, a ona je sada u remisiji.

Imala je redak oblik oralnog raka.

Njen oblik oralnog karcinoma naziva se adenoidni cistični karcinom. Prema Klivlendskoj klinici, adenoidni cistični karcinom "je neobičan tip raka, koji se obično razvija u pljuvačnim žlezdama ili drugim delovima glave i vrata. Ponekad se može formirati u drugim delovima tela, uključujući kožu, tkivo dojke, grlića materice ili prostate.

Simptomi koje izaziva variraju u zavisnosti od lokacije raka. Na primer, adenoidni cistični karcinom pljuvačne žlezde, može uključivati bol u licu, spuštanje lica i utrnulost usana ili drugih delova lica.

Konsultovala se sa lekarima nakon što je primetila nekoliko simptoma.

Denerova je primetila simptome dok je radila u Londonu 2018. godine, što ju je navelo da poseti lekara i dobije dijagnozu.

- Počela sam da se osećam veoma omamljeno i sve sam zaboravljala - rekla je za "People".

- A onda sam osetio kvržicu u vratu, tik pored mesta gde je Brus pronašao svoju 1999. godine - dodala je glumica.

Nije odmah rekla svojoj deci.

- Dugo sam to skrivala od svoje dece. Želela sam da napredujem kao majka, i nisam želela da brinu - rekla je glumica.

Glumica Gvinet Paltrou, koja je zapravo ćerka Blit Dener je bila veoma zatečena celom situacijom:

- Očigledno sam bila veoma šokirana. Bilo je zastrašujuće. I bilo je zaista jezivo, jer je bilo tako slično mom tati. Prošla je kroz to sa toliko dostojanstva. Bila sam zapanjena koliko je bila jaka - rekla je Gvinet za "People".

Denerova se godinama zalagala za ljude sa oralnim rakom, prenosi BestLife.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija