• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

06.01.2023

19:13

SAVET NUTRICIONISTE! 6 NAMIRNICA koje će vam pomoći u regulisanju STRESA!

Shutterstock

Ljubav

SAVET NUTRICIONISTE! 6 NAMIRNICA koje će vam pomoći u regulisanju STRESA!

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva da namirnice poput mleka, lososa, avokada i još nekoliko drugih, olakšavaju simptome stresa

Opšte je poznato da je u današnje vreme, stres izvor mnogih zdravstvenih problema.

Međutim, ono čega možda niste bili svesni, jeste da se na njegovo regulisanje može uticati ni manje, ni više nego ishranom, o čemu je govorila i nutricionistkinja Nataša Đukić:

Foto: Freepik.com

stres

- Stres je okidač za mnoge bolesti, a ako je hroničan ugrožava bela krvna zrnca i čini nas podložnijim na viruse i bakterije. Pravilna ishrana je od velike važnosti, kada je u pitanju borba sa ovom bolešću savremenog čoveka - navodi Nataša i otkriva neke od namirnica koje mogu da budu od pomoći pri regulisanju simptoma hroničnog stresa:

  • Mleko
  • Losos
  • Crna čokolada
  • Bobičasto voće
  • Avokado
  • Orašasti plodovi
  • BONUS VIDEO:




    Ostavite komentar

    Pravila komentarisanja:

    Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

    Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

    Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

    Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

    sledeća vest

    Izbori 2024

    Vesti

    Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
    Politika

    Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

    Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

    09.05.2024

    11:07

    TV

    JOŠ TV VESTI

    Hronika

    Sport

    Planeta

    Zabava

    JOŠ Zabava VESTI

    Džet set

    Srbija