• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2023

22:15

MENJANJE STAVOVA O LJUBAVI: Zašto žene u ovim godinama sve više biraju neobavezne veze?

Shutterstock

Ljubav

MENJANJE STAVOVA O LJUBAVI: Zašto žene u ovim godinama sve više biraju neobavezne veze?

Podeli vest

Istraživanja pokazuju da se sve više žena između 30 i 40 godina odlučuje za neobavezne veze, odbijajući tradicionalnu ideju da se smire i nađu ozbiljnog partnera zbog pritiska društva.

Iako se tradicionalno veruje da su muškarci ti koji najčešće biraju neobavezne veze, nedavna istraživanja pokazuju da se sve više žena u ovoj starosnoj grupi opredeljuje za ovakav način ljubavnog života.

Foto: Shutterstock

Prema istraživanju koje je sproveo jedan američki sajt za upoznavanje, žene između 30 i 40 godina najčešće su korisnici njihove platforme za neobavezne veze. Razlozi za to su različiti – neke žene žele da izbegnu komplikacije veza, neke žele da se fokusiraju na posao i karijeru, a neke jednostavno žele da uživaju u slobodi.

Međutim, ova promena u pristupu ljubavi nije dobro prihvaćena u svim društvima. Neki ljudi i dalje veruju da žena koja se odluči na neobaveznu vezu nije vredna poštovanja i da takva veza nikada neće biti kvalitetna kao ozbiljna.

Međutim, sve više žena se oslobađa tradicionalnih uloga i bira ono što im najviše odgovara. Povremene veze mogu biti jednako ispunjene i kvalitetne kao i ozbiljne veze, a za neke žene i više.

Foto: Shutterstock

Međutim, važno je imati na umu da svaka osoba ima svoje razloge za izbor određenog načina ljubavnog života i da se takvi izbori moraju poštovati. Žene koje biraju neobavezne veze zaslužuju isto poštovanje i podršku kao i žene koje biraju ozbiljne veze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija