• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2023

12:00

KAKO DA PREPOZNATE DOMAĆE I SLAĐE JAGODE? Ove 3 stavke su KLJUČNE

Shutterstock

Ljubav

KAKO DA PREPOZNATE DOMAĆE I SLAĐE JAGODE? Ove 3 stavke su KLJUČNE

Podeli vest

Jagode su prvo prolećno voće koje uspeva i kod nas, ali na pijacama i u prodavnicama često nam se nude i one uvozne, perfektnog izgleda, po nižoj ceni, ali manje slađe od onih iz domaćih plastenika.

Evo nekoliko saveta da ih razlikujete.

Veličina - Kao i kod ostalog voća i povrća, sitniji plodovi, gotovo po pravilu, bolji su izbor. Kada je reč o jagodama, ovo pravilo je najvažnije. Velike i pravilne jagode neće biti sočne i slatke poput manjih i nepravilnih. Vrlo često po veličini ploda možete da prepoznate da su jagode iz uvoza i "nabildovane" preparatima.

Foto: Shutterstock

Jagode

Oblik - Birajte što nepravilnije jagode jer su takve sigurno domaće. Često su napukle i čudnog oblika jer se ne koriste sredstva za pravilniji razvoj. Možda nisu lepe naoko, ali ukus im je odličan.

Miris - Ako jagode izrazito mirišu, znači da su one rasle u prirodnom okruženju i sveže stigle do vas, a ako ne osećate nikakav miris ili tek kad im se baš približite, znaćete da su takve dozrevale u nekom magacinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija