• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

09:20

Ovo je 10 surovih istina o ljubavi koje treba prihvatiti

Shutterstock

Ljubav

Ovo je 10 surovih istina o ljubavi koje treba prihvatiti

Podeli vest

Ljubav nije uvek onakva kakva je zamišljamo, a nekih stvari bi trebalo uvek da budemo svesni.

Ljubav se ne sastoji samo od reči "Volim te". Sastoji se od mnogo predanosti, poštovanja i razumevanja. Ljubav je kada ste povezani sa nekim na emotivnom, fizičkom i duhovnom nivou.

Partneri moraju stalno ulagati u svoj odnos. Međutim, ponekad ljubav nije onakva kakvom je zamišljamo. Ponekad je očaravajuća i lepa, ali i oštra i bolna.

Ovih 10 brutalnih istina o ljubavi bi trebalo prihvatiti.

1. Ne postoje dobri i loši partneri

Možda ste malo površni u ljubavi i uvek birate partnera koji vas fizički privlači umesto da birate nekoga ko vam zaista odgovara. Međutim, čak iako ste izabrali najboljeg muškarca na svetu, veza može propasti i to je sasvim u redu.

Ne bi trebalo da krivite svog partnera. Nema pravila. Ponekad se putevi razilaze bez nekog posebnog razloga i morate prihvatiti tu mogućnost.

2. Ako se problem javi u vezi, morate ga ukloniti

Ako niste zadovoljni u vezi, najlakše je okriviti partnera, ali to nije pravo rešenje. Nećete tako popraviti svoju vezu.

Trebalo bi da preuzmete odgovornost za ono što se dešava. Jedini način da sačuvate vezu i harmoničan odnos sa partnerom jeste da pronađete koren problema.

Foto: Shutterstock

 

 

3. Ozbiljna veza – da li ste zaista zaljubljeni u partnera ili vam je to navika

Nakon nekoliko godina veze, mnogi parovi se ponašaju više kao prijatelji nego kao ljubavnici.

Strast lako nestaje u dugim vezama i zato vam ponekad može biti teško da utvrdite da li se osećate isto kao na početku.

4. Nikada nećete moći da ostanete prijatelji sa svojim bivšim partnerom

Možda ćete moći da održavate prijateljske odnose neko vreme, ali to će trajati dok neko od vas ne uđe u novu vezu. Retko ko će prihvatiti da ostane prijatelj sa bivšom partnerkom.

Možda ćete naći nekoga ko će biti generalno tolerantan, ali nema sumnje da će vaš bivši partner biti najčešći uzrok svih svađa i nesuglasica u novoj vezi.

5. Ne morate uvek da odobravate izbor svog partnera

Najvažnije u vezi je da prihvatite njegov izbor, a ne da ga odobravate. Nemojte žuriti sa donošenjem odluka, jer možete učiniti nešto zbog čega ćete kasnije požaliti.

Ljubavna veza nikada ne ide „glatko“. Biće dobrih i loših perioda koje ćete prevazići samo ako udružite snage i radite kao tim.

Foto: Shutterstock

 

 

6. Ne postoji ravnopravnost u odnosima

Nažalost, ljubav jednog partnera će uvek biti jača od ljubavi drugog. To znači da će onaj ko nije toliko posvećen vezi biti odgovoran za glavne odluke u vezi.

Nakon nekog vremena ljubav može potpuno nestati i raskinuti se, ali iako se trenutno može činiti da je smak sveta, život ide dalje.

7. Ne postoji savršena veza bez obzira koliko se trudili

Vaša veza nikada neće biti savršena, jer savršenstvo ne postoji. Trebalo bi da smanjite očekivanja i zaboravite na romantične večere svako veče u restoranu i buđenje sa doručkom u krevetu, jer se takve stvari dešavaju samo u filmovima.

Da bi vaša veza uspela, budite realni, smirite strasti i pokušajte da razumete partnera. Uvek će biti razloga za novu svađu, ali pokušajte da koristite argumente umesto uvreda.

8. Srećne veze se ne grade preko noći

Mnogi veruju da sreća prirodno dolazi iz ljubavne veze, ali to nije tačno. Obe strane moraju stalno da ulažu mnogo truda da bi zajedno bile srećne.

Borite se protiv neizbežne monotonije, oprostite greške iz prošlosti i uvek dajte neophodnu podršku i poštovanje.

Foto: Shuterstock

 

 

9. Napor ne garantuje uspeh

Možete dati sve od sebe da upravljate vezom, ali rezultati će vas razočarati. Nažalost, uspeh ne zavisi samo od vas, već i vaš partner mora da radi koliko i vi.

Ljubav je dvosmerna ulica i ako nema jednake podele ljubavi i pažnje, veza je osuđena na propast.

10. Ponekad nećete biti zadovoljni i to je sasvim normalno

Romantične večere i sastanci su odlični, ali ponekad je udobnost najvažnija. Gledanje televizije u pidžami sa partnerom može biti romantičnije od bilo čega drugog.

Možda vam ponekad smeta što ste se pretvorili u jedan od onih dosadnih parova koji nikada ne žele da izađu u klub ili diskoteku, ali u partnerovom zagrljaju shvatićete da je to samo dokaz vaše bliskosti i intimnosti.

Vaša veza će postati jača kroz teška vremena i prepreke sa kojima se zajedno suočavate.

Činjenica je da magične reči "volim te" padaju u vodu ako nisu potvrđene akcijama. Istina je da često možete biti povređeni u vezi, ali nemojte se plašiti da pokažete svoju ljubav i ranjivost. Ne zaboravite da dela uvek govore više od reči.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija