• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2024

15:30

"Na brzaka" je uzbudljivo, ali ove koristi vođenja ljubavi "natenane" će vas oduševiti

freepik

Ljubav

"Na brzaka" je uzbudljivo, ali ove koristi vođenja ljubavi "natenane" će vas oduševiti

Podeli vest

Senzualnim vođenjem ljubavi se povezujete sa partnerom na dubljem emocionalnom nivou.

Iako seks na brzaka ima svojih prednosti, posebno ako nemate mnogo vremena ili su deca kod kuće, pravi užitak krije se u sporom i senzualnom vođenju ljubavi, koje vodi do neuporedivih vrhunaca. Upravo odgađanje vrhunca dovodi do akumuliranja dodatne seksualne energije u telu i kad ona "eksplodira", osećaj ugođaja je neverovatan.

- Polagani seks znači odvojiti vreme za uživanje u celokupnom seksualnom iskustvu, a ne usredsrediti se samo na snošaj i orgazam, kao glavni cilj vođenja ljubavi. To zapravo znači usporavanje tokom određenih radnji, poput oralnog seksa ili penetracije, kao i korišćenje određenih ritmova - rekla je seksološkinja i seksualna terapeutkinja iz SAD-a dr Džil Mek Devit. Naglasila je i važnost kontakta očima tokom vođenja ljubavi i individualnog odnosa prema seksu.

- Uspostavite kontakt očima, jer ćete tako lakše osvestiti ono što se događa u trenutku i otvoriti put prema tome da osećanja budu intenzivnija, a užitak snažniji. Osim toga, zaboravite na ono što vidite u klasičnim pornografskim filmovima. Zaista je važno imati nula očekivanja o tome kakav seks treba da bude ili kakvo telo se smatra seksepilnim, jer na kraju ćete razočarati i sami sebe i partnera - pojasnila je.

Foto: Shuterstock

intimni odnosi

Razumljivo je, kaže, da želite strgnuti odeću s partnera čim ga vidite, posebno u početku veze i da samo navalite jedno na drugo. Ali, pokušajte ponekad da usporite i posvetite se senzualnosti.

- Za početak, odvojite pet minuta kako biste po malo skidali odeću, umesto da to učinite za tri sekunde. Pustite ruke neka polako istražuju partnerovo telo. Oboje ćete se još više uzbuditi, biće vredno vašeg vremena - savetuje dr Mek Devit.  Sporo vođenje ljubavi znači imati više vremena za igranje i isprobavanje kreativnih načina međusobnog uzbuđivanja, dodaje. Dakle, isprobajte različite seksualne položaje, priuštite sebi senzualne masaže i prilagodite se jedno drugome telima. 

- Pritom budite svesni topline partnerove kože, njihovog mirisa. Budite svesni teksture i zvukova. Vodite računa o senzacijama koje se događaju u trenutku, to je važan deo sporog seksa - savetuje seksološkinja. Naglasila je kako parovi koji praktikuju sporije vođenje ljubavi, doživljavaju snažnije orgazme.

- Dolazi do polaganog nakupljanja krvi u genitalijama, što vrhunac može učiniti uzbudljivijim - pojasnila je i naglasila kako se kod polaganog vođenja ljubavi ne radi samo o fizičkom užitku, već i o dubljoj emotivnoj povezanosti, što je izuzetno važno za kvalitet veze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija